AVERTISMENT de la MI5: Teroriștii vor ataca Marea Britanie în cazul ieșirii din UE

Autor: Cristi Șelaru, Redactor
Publicat: 11-05-2016 19:23
Actualizat: 11-05-2016 20:21

O fostă şefă a serviciilor secrete britanice MI5 a pledat, miercuri, contra ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană (aşa-numitul Brexit), estimând că această evoluţie ar slăbi ţara într-o perioadă în care ameninţarea teroristă este ridicată, notează miercuri AFP.

În timpul unei intervenţii în faţa grupului de reflecţie Chatham House, Eliza Manningham-Buller, şefa MI5 din perioada 2002 - 2007, a răspuns astfel unei serii de declaraţii ale unor foşti colegi, susţinând că a intervenit ''pentru a da fapte, nu emoţii''.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO

Într-o perioadă în care în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord un atentat este considerat ''foarte probabil, noi ne simţim incontestabil mai siguri în interiorul Uniunii Europene'', a subliniat ea, cu o lună şi jumătate înaintea referendumului privind oportunitatea ieşirii ţării sale din blocul comunitar european.

''Dacă ne izolăm, pierdem mult din influenţa noastră'', a insistat Manningham-Buller.

Citește și: Acest număr ESTE INTERZIS în America: Iată motivul / VIDEO

''Noi primim informaţii importante, care salvează vieţi, de la prietenii noştri europeni. Dacă Europa este slăbită de plecarea noastră, acest lucru ne va slăbi securitatea'', a continuat fosta şefă a MI5, făcând referire mai ales la Franţa.

La summitul UE din 18-19 februarie de la Bruxelles, liderii celor 28 de ţări membre ale Uniunii Europene au ajuns la un compromis ce ''reînnoieşte pactul'' Marii Britanii cu Europa, acord pe care premierul britanic David Cameron l-a apreciat drept suficient pentru a recomanda menţinerea ţării sale în UE, scrie agerpres.ro.

Citește și: Și-a dat compania în judecată pentru avea un serviciu prea plictisitor

Sub imensa presiune a concetăţenilor săi şi a Partidului Conservator împotriva creşterii numărului de imigranţi, Cameron a obţinut o clauză de salvgardare de şapte ani privind unele ajutoare sociale pentru noii migranţi, care permite o limitare a acordării lor, potrivit unei scări graduale.