Buşoi despre Achimaş-Cadariu: Consider că a ales să plece urât din minister

Autor: Denisa Miron, Colaborator
Publicat: 11-05-2016 17:04
Actualizat: 11-05-2016 17:05

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi consideră că declaraţiile fostului ministru al Sănătăţii Patriciu Achimaş-Cadariu, după demisia din funcţie, sunt lipsite de corectitudine şi fair-play politic.

"Consider că ministrul Sănătăţii a ales să plece urât dintr-un minister la conducerea căruia putea să dovedească mai multă fermitate şi iniţiativă. Probabil lipsa de experienţă politică şi presiunea l-au determinat pe fostul ministru al Sănătăţii să-l atace pe premierul Guvernului din care a făcut parte şi care l-a apărat chiar şi atunci când mulţi îi cereau demisia. Sănătatea este un sistem greu de schimbat şi este nevoie de încăpăţânare, iar declaraţiile lui Achimaş Cadariu de după demisie lasă o imagine proastă, de lipsă de corectitudine şi fair-play politic", afirmă Buşoi, potrivit unui comunicat remis, miercuri, STIRIPESURSE.RO 

Liberalul consideră interimatul lui Dacian Cioloş la Ministerul Sănătăţii drept o decizie curajoasă şi utilă "într-un moment extrem de dificil şi de lipsă majoră de încredere a românilor în funcţionarea sistemului de sănătate". 

Potrivit liberalului, Comisia de sănătate din PNL îşi manifestă disponibilitatea de a susţine Guvernul pentru soluţionarea crizei dezinfectanţilor, amintind că a propus o listă de măsuri în acest caz. 

"Atrag atenţia că este multă tensiune în dezbaterea publică pe tema sănătăţii, iar discuţia recentă, pornită de la dezvăluirile jurnalistice legate de problema dezinfectanţilor, riscă să creeze o percepţie publică potrivit căreia sistemul produce pericole pentru viaţa oamenilor, în loc să-i ajute pe pacienţi. În condiţiile crizei de încredere în autorităţi şi în instituţii, este dificil de oferit un răspuns mulţumitor pentru public. Din păcate, deşi pare poate insuficient, adevărul este că problemele sistemului de sănătate nu se rezolvă decât prin colaborare între autorităţile care au responsabilitate în sănătate şi prin aplicarea legii", este de părere Buşoi. 

Patriciu Achimaş-Cadariu a declarat, săptămâna aceasta, la un post de televiziune, că trebuie gândită foarte bine reforma în sănătate, "nu doar pentru a răspunde unor opţiuni, unor grupuri care doresc musai să demonstreze că au dreptate". 

Întrebat la ce grupuri se referă, Cadariu a replicat: "Ştiţi foarte bine la cine mă refer. Eu mă refer la sistem, în general, şi la reprezentativitate. Aici avem pe de o parte o masă de pacienţi şi avem o masă de profesionişti în sănătate care sigur că pot şi ei să dezamăgească, pot să greşească, dar ei sunt singurii care reprezintă sistemul şi pentru care nu avem decât vorbe de ocară, de ponegrire şi de a scădea în continuare încrederea în ei, oare cui foloseşte aceste lucru?".