George Copos, urmărit penal pentru plagiat

Autor: Alexandra Cruceru, Redactor
Publicat: 16-05-2016 11:23
Actualizat: 16-05-2016 12:07

Fostul finanțator al echipei de fotbal Rapid, George Copos, este urmărit penal pentru plagiat, transmit televiziunile de știri.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au început urmărirea penală faţă de George Copos pentru infracţiuni privind drepturile de autor şi cele conexe, fals în declaraţii şi participaţie improprie la abuz în serviciu, după ce ANP a depus o plângere în acest sens.

Potrivit Comisiei de Etică a Universităţii Bucureşti, cartea pe teme istorice semnată în închisoare nu este originală.

Volumul „Alianţe matrimoniale în politica principilor români din Ţara Românească şi Moldova în secolele XIV-XVI”, care l-a ajutat pe George Copos să scape de 30 de zile din condamnarea primită în Dosarul Transferurilor, are acelaşi titlu cu teza de masterat din 2005 a angajatului FRF, Cătălin Parfene, teză care a fost coordonată de profesorul doctor Stelian Brezeanu, cel care l-a îndrumat şi pe Copos pentru volumul său.

Fostul finanţator al Rapidului a scris după gratii 5 cărţi în 13 luni şi astfel a beneficiat de o reducere de cinci luni a pedepsei.

Cum a fost coleg de celulă la Penitenciarul Rahova cu George Copos, Gheorghe Popescu a fost audiat ca martor în acest dosar pentru a da detalii despre cum a fost concepută cartea. De asemenea, ar urma să fie audiat alt coleg de carceră, Mihai Stoica, actualul oficial al Stelei.