Dispută între Gabriela Firea şi Robert Turcescu la Digi24: Cum s-au contrat cei doi

Autor: Gabriel Zamfirescu, Redactor
Publicat: 16-05-2016 22:07
Actualizat: 16-05-2016 22:21

Au apărut primele conflicte între candidaţii pentru Primăria Generală a Capitalei. Gabriela Firea şi Robert Turcescu au pornit scandalul.

Candidatul PSD a fost primul care a ieşit la atac după ce Robert Turcescu a intervenit de mai multe ori în dezbaterea de la Digi 24.  "Stilul dvs arogant şi autosuficient nu vă ajută. Telespectatorii sunt mai deştepţi decât noi. Nu vreau să scumpesc biletele RATB. E cel mai ieftin bilet din România în Bucureşti. Vedeţi ce frumos e când nu vă întrerupe nimeni? Ce elegant e? E iandmisibil ca un candidat să nu îşi recunoască greşelile propriei echipe care l-a propulsat către această candidatura. Nici usturoi nu aţi mâncat, nici gura nu vă miroase", a tunat Firea, iar Turcescu a replicat imediat: "Vedeţi cum îi miroase gura domnului Dragnea". Firea a avut ultimul cuvânt: ''Vedeţi dvs cum îi miroase gura celui care v-a propulsat în această bătălie electorală".

Ironiile au continuat. "Să îi daţi voie domnului Turcescu să răspundă în locul meu. Nu sunteţi deloc relaxat. Domnul candidat care le ştie pe toate să aibă răbdare. Dacă mă lasă să răspund, bine. Dacă nu, îi las eu locul", a tunat Firea.

Turcescu a atacat primul: „Ma gandeam ca cei 600 de milioane de euro din afacerea Rompetrol s-ar putea folosi pentru spitale”. „A fost un timp in care un guvern inchidea spitale. Si tocmai reprezentantii acelei zone dau vina pe guvernul care a redeschis spitale”, a replicat Firea. Turcescu a incercat sa intervina, insa Firea a ridicat vocea: „Domnul Turcescu, a trecut vremea in care erati moderator”. Ulterior, enervata ca este intrerupta, l-a atacat din nou pe Turcescu: „Sa stiti ca si politetea face parte din calitatile unui candidat. Stilul arogant si autosuficient nu va ajuta. Nu-i impresionati pe telespectatori cu astfel de tertipuri”, a lovit candidata PSD. Turcescu a intrebat-o pe Gabriela Firea daca isi mentine declaratiile din timpul alegerilor prezidentiale din 2014 cand sustinea ca nu sunt probleme la sectiile de votare din strainatate. Candidatul PSD a evitat sa raspunda, sustinand ca va vota in Senat solicitarea DNA de a permite urmarirea penala a lui Titus Corlatean. „Domnul Turcescu face show, sa faca la emisiunea sa de pe internet”, s-a enervat Firea cand i s-a cerut sa raspunda concret.

Citeşte şi: Alertă alimentară: Lidl retrage de la vânzare trei produse "potenţial MORTALE"

Nici Nicuşor Dan, prezent şi el la dezbatere, nu s-a lăsat mai prejos. "Ce spun candidaţii partidelor mari, e ok, dar ne mai lăsăm minţiţi cum am fost de fiecare dată? Şi n 2004, si în 2008, 2012...Doamna Firea, v-am citit programul de la primărie şi nu mi-a făcut nicio plăcere", a spus candidatul USB. Firea a replicat: "Asta e o grosolănie din partea dvs, dar asta e. Eu ca o doamnă, accept şi asta".

Dialogul dur dintre Gabriela Firea şi Nicuşor Dan a continuat. Nicusor Dan: PSD a promis de 4 ori, din 2008, ca contractele la Primarie vor fi publice pe site. Credeti ca bucurestenii va vor crede si de data asta?; Firea: Va propun ca in 2016 sa vorbim despre ce vom face pentru Bucuresti, nu despre ce au facut alti candidati cand eram noi in liceu; Nicusor Dan: La PSD aveti pe seful dumneavoastra, domnul Dragnea, condamnat; Firea: Nu pentru coruptie, ci pentru ca a indemnat oamenii sa vina la vot. Candideaza domnul Dragnea la Primaria Capitalei?