Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amplă operaţiune de evacuare a locuitorilor din Teritoriul de Nord al Australiei în așteptarea ciclonului Trevor

www.abcnews.go.com
uragan, furtuna

Trecerea iminentă a unui ciclon tropical a determinat cea mai amplă operaţiune de evacuare a locuitorilor din Teritoriul de Nord al Australiei, au informat autorităţile, citate de dpa potrivit Agerpres.

Michael Gunner, şeful guvernului regional, a indicat că pentru zona golfului Carpentaria a fost declarată starea de urgenţă înainte ca zona să fie lovită de ciclonul Trevor.

"Biroul de Meteorologie prognozează că Trevor va lovi uscatul între Borroloola şi Groote Eylandt în timpul zilei de sâmbătă", a indicat acesta reporterilor din Darwin menţionând că la momentul atingerii uscatului acesta va avea intensitatea unui ciclon de categoria a 4-a.

Circa 1.000 de locuitori au fost deja evacuaţi din Groote Eylandt, cea mai mare insulă din Golful Carpentaria, iar alţii din oraşele de coastă de pe continent.

Biroul meteorologic a prognozat ploi abundente, vânturi cu rafale de până la 260 kilometri pe oră şi valuri periculoase atunci când ciclonul va traversa golful.

Potrivit lui Gunner, evacuarea ordonată în prezent de autorităţi este "cea mai amplă înainte de un ciclon" din istoria Teritoriului şi a fost luată ca măsură de precauţie având în vedere severitatea furtunii şi izolarea regiunii.

Majoritatea celor evacuaţi vor fi îndreptaţi spre adăposturi din capitala Darwin, situată la circa 1.000 de kilometri de casele lor.

La începutul acestei săptămâni, ciclonul Trevor a lovit oraşul Lockhart River, din nord-estul Peninsulei Cape York. Încadrat în categoria a 2-a, furtuna a lăsat în urma sa copaci dezrădăcinaţi, acoperişuri deteriorate, cabluri electrice distruse şi inundaţii masive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.