Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amplă operaţiune de testare pentru COVID-19 într-o aşezare de rromi din Grecia

test 2 vali

O amplă operaţiune a început miercuri dimineaţa în prefectura greacă Larisa (est), la ordinele viceministrului pentru apărarea civilă şi gestionarea crizelor, după detectarea mai multor cazuri de COVID-19 într-o aşezare de romi, relatează agenţia ANA potrivit Agerpres.

Un număr de 17 echipe formate din reprezentanţi ai Autorităţii regionale Tesalia, Agenţiei naţionale pentru sănătatea publică EODY, Protecţiei civile şi ai unor spitale din regiune au început să-i testeze pe locuitorii aşezării de romi de lângă Nea Smyrni, susţinuţi de un important dispozitiv de poliţie.

Planul de testare, despre care a fost informată şi procuratura locală, care i-a convocat pe mediatorii romi din aşezare, prevede trei faze, cu ziua 0, adică miercuri, ziua 7 şi ziua 14 şi impunerea de proceduri de carantină pentru fiecare fază, în blocurile de locuinţe şi cartierele unde sunt depistate cazuri pozitive, precum şi transferarea şi izolarea cazurilor pozitive asimptomatice sau cu simptome reduse la un centru medical special care va funcţiona în regiune.

Autorităţile greceşti au decis să ia măsuri după identificarea a 10 cazuri noi de contaminare în aşezarea de romi, dintre care şapte în aceeaşi familie.

În Grecia, cel mai recent bilanţ al pandemiei, anunţat marţi de Ministerul Sănătăţii, era de 2744 cazuri de infectare (+18 în 24 de ore). Numărul total anunţat al deceselor este de 152, cu o medie de vârstă de 75 de ani, 93,4% fiind persoane peste 70 de ani şi/sau cu boli cronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.