Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Amplasarea de batalioane multinaţionale ale NATO în Polonia şi ţările baltice demonstrează unitatea Alianţei (ministru leton)

NATO

Amplasarea de batalioane multinaţionale ale NATO în republicile baltice şi Polonia constituie cea mai bună dovadă a unităţii Alianţei Nord-Atlantice, a declarat vineri ministrul apărării al Letoniei, Raimonds Bergmanis, în cadrul forumului pentru probleme de politică externă şi securitate 'Conferinţa de la Riga 2017', informează AFP, potrivit Agerpres.

'Sunt convins că a venit momentul când întreaga lume înţelege importanţa deciziilor luate la summiturile NATO din Ţara Galilor şi de la Varşovia. Politica de securitate a NATO, precum şi amplasarea cu succes în ţările baltice şi în Polonia a unor grupuri de luptă ale NATO, constituie cea mai bună dovadă a unităţii Alianţei şi sunt extrem de recunoscător pentru solidaritate aliaţilor noştri', a spus Bergmanis. 

Potrivit ministrului leton al apărării, la ora actuală NATO se confruntă cu mai multe provocări: evenimentele din Ucraina şi activitatea agresivă a grupării Statul Islamic (SI) au modificat situaţia securităţii din regiune. În condiţiile create, Alianţa 'trebuie să continue să-şi consolideze capacitatea de apărare, mai ales în spaţiile aerian şi maritim, precum să şi dezvolte iniţiativele începute', şi-a exprimat convingerea Raimonds Bergmanis. 

Ministrul leton al apărării consideră, de asemenea, că NATO trebuie să se gândească şi la consolidarea propriilor obiective fundamentale. 'Oamenilor trebuie să li se explice rolul NATO şi de ce trebuie apărată Alianţa. Dacă nu vom putea convinge societatea de acest lucru, atunci strategiile militare, armele şi majorarea bugetului militar nu vor avea o importanţă majoră', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.