Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ample percheziţii într-un dosar de producere ilegală de tutun - Patru persoane au fost reţinute

dosare
Conform datelor comunicate, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în acest dosar au fost efectuate 38 de percheziţii domiciliare în 19 judeţe (Prahova, Alba, Arad, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Maramureş, Neamţ, Olt, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea), dar şi în municipiul Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat şi deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a un kilogram de tutun de fumat.

"În fapt, începând cu luna martie 2022, persoanele bănuite ar fi desfăşurat activităţi de prelucrare şi comercializare, prin intermediul anunţurilor postate pe reţele de socializare şi site-uri destinate comerţului online, către diverşi clienţi din ţară, a circa 1,7 tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de 1.969.080 de lei", arată sursa citată.

În urma percheziţiilor, 45 de persoane au fost audiate, iar 9 au fost aduse la sediul unităţii de poliţie.

De asemenea, au fost descoperite şi ridicate 1.860 de kilograme de tutun mărunţit, 992 de kilograme de frunze de tutun, 28.534 de ţigarete confecţionate artizanal, 6 aparate pentru confecţionarea ţigaretelor, 3 maşini industriale pentru tocat frunze de tutun, 5.100 de etichete autocolante inscripţionate, 2 laptopuri, 1 DVR, telefoane mobile, precum şi înscrisuri utile cauzei.

Totodată, a fost indisponibilizată şi o autoutilitară utilizată în activitatea infracţională.

Patru persoane - două femei şi doi bărbaţi, cu vârstele de 26, 33, 42 şi respectiv 44 de ani, din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi din municipiul Bucureşti - au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de joi, să fie prezentate unităţii de parchet competente, pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Activităţile au beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale Prahova şi de cel al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă "Matei Basarab" Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.