DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

An fatidic pentru Muzeul Satului Dimitrie Gusti: în 2020 a înregistrat cea mai mare pierdere de vizitatori din ultimul deceniu; veniturile au scăzut cu 80%

Muzeul Satului
muzeul satului

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” a înregistrat în 2020 cea mai mare pierdere de vizitatori din ultimul deceniu, iar veniturile proprii au scăzut cu aproximativ 80%, potrivit informaţiilor transmise de instituţie la solicitarea News.ro.

Muzeul „Dimitrie Gusti” a fost vizitat anul trecut de 198.000 de persoane, dintre care 12.623 au fost vizitatori străini.

Cea mai vizitată expoziţie temporară a fost „Portrete”, deschisă între 18 decembrie 2019 şi 30 septembrie 2020. Ea a cuprins fotografii de arhivă, obiecte şi costume tradiţionale din patrimoniul muzeului care reprezintă cele 18 minorităţi naţionale ce convieţuiesc pe teritoriul României. Expoziţia a fost vizitată de 21.500 de persoane, cei mai mulţi fiind adulţi.

În 2020, Muzeul Satului a organizat şi găzduit offline 66 de evenimente, dintre care 37 de programe culturale, 11 expoziţii temporare şi 18 evenimente de educaţie muzeală. Din total, 45 au fost organizate de muzeu.

Activitatea online a muzeului s-a tradus prin 400 de postări în cadrul a două programe: #statiacasamuzeulsatuluivinelavoi (16 martie - 19 mai) şi #muzeulsatuluimaiaproapedevoi (1 noiembrie - 31 decembrie).

Cât priveşte pierderile financiare înregistrate din cauza restricţiilor impuse în contextul pandemiei, cea mai mare pierdere a fost înregistrată - la fel ca în cazul celorlalte instituţii - la nivelul veniturilor proprii.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

„Prin diferenţă faţă de anul 2019, numărul de vizitatori/ venituri proprii a scăzut cu aproximativ 80%, muzeul înregistrând cea mai mare pierdere de vizitatori din ultimii 10 ani, în condiţiile în care trendul era în creştere. În schimb, în mediul online, muzeul a înregistrat cel mai mare număr de vizualizări - peste 7 milioane la un număr de 400 de postări cu frecvenţă zilnică”, a transmis instituţia.

Conform datelor obţinute de News.ro, în 2008, Muzeul Naţional al Satului a fost vizitat de 275.375 de persoane. Zece ani mai târziu, el a înregistrat 880.000 de vizitatori, iar în 2019, un vârf de 910.000 de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.