Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un an obligatoriu de muncă în folosul comunității: Îndemnul președintelui Steinmeier către germani

Frank Walter Steinmeier

În ciuda criticilor, președintele german Frank-Walter Steinmeier a declarat că este în continuare în favoarea ideii unui an obligatoriu de muncă în folosul comunității, informează DPA.

"Avem nevoie de noi modele în care să aducem tinerii și bătrânii în conversație unii cu alții și să punem în practică convingerea că trebuie să fim acolo și pentru ceilalți", a declarat Steinmeier duminică pentru postul public de televiziune ARD.

Propunerea sa a fost motivată de preocuparea că societatea are nevoie de un sentiment de coeziune restaurat, a explicat Steinmeier. "Convingerea mea rămâne: Va fi dificil dacă nu creăm oportunități pentru a promova unitatea".

Steinmeier a inițiat o dezbatere despre un an de serviciu obligatoriu în vara anului trecut și a fost foarte criticat pentru aceasta. Tinerii, în special, resping faptul că anul de muncă în folosul comunității propus de el ar fi obligatoriu.

În opinia lui Steinmeier, durata serviciului nu trebuie să fie neapărat de un an. Singurul lucru care este important pentru el este: "Fiecare ar trebui să facă ceva pentru alți oameni care îi sunt străini, măcar o dată în viață".

Acest lucru este valabil și pentru persoanele în vârstă, a spus președintele, adăugând că este deschis și la sugestii alternative. "Dacă există idei mai bune decât cele din perioada obligatorie, sunt bucuros să le discutăm. Singurul lucru pe care nu mi-l doresc este ca această dezbatere să se încheie din nou fără să se întâmple nimic."

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.