Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a EXPLODAT: 'Cine v-a dat asemenea informații, ar trebui să îi fie puțină rușine'

anabirchall.ro
Ana Birchall

Procurorul general al României, Bogdan Licu, a anunțat luni că va fi „ședință cu scântei la CSM”. „Când ies de la ședința CSM, care se anunță a fi una cu scântei, din câte bine știți”, a spus Licu, fără a da mai multe detalii.

Întrebat de ce se anunță ședință cu scântei la CSM, Bogdan Licu a răspuns: „Știți foarte bine”.

Plenul CSM are, luni, pe ordinea de zi validarea rezultatelor concursului pentru numirea procurorului-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ), concurs la care procurorul Adina Florea a obținut punctajul cel mai mare.

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a explodat după declarațiile lui Licu.

"Cine v-a dat asemenea informații, ar trebui să îi fie puțină rușine. Pe mine mă deranjează ce s-a discutat în aceste zile în spațiul public și ar trebui ca astfel de practici să tolereze. Eu sunt membru de drept al CSM și cer să mi se respecte acest drept de a participa la ședință", a declarat Ana Birchall.

„M-ați întrebat dacă este o ședință cu scântei. Eu nu mă aștept să fie. Dar îmi aduc aminte la prima ședință când eu am participat în calitate de membru de drept au fost tensiuni. Eu îmi exprim speranța că dacă nu astăzi, dacă nu data viitoare, în timp să se poată ajunge la o normalitate, astfel încât CSM să asigure ceea ce îi spune Constituția, și anume garantarea independenței sistemului judiciar”, a mai spus Birchall.

UPDATE Birchall susține că nu făcea referire la Bogdan Licu, atunci când a declarat că celor care au anunțat ședință cu scântei la CSM ar trebui să le fie rușine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.