Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a promovat candidatura României ca membru nepermanent CS al ONU

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Vicepremierul Ana Birchall a avut o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai statelor insulare din regiunea Pacificului de sud-est şi Caraibe cărora le-a prezentat obiectivele României în cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite, promovând candidatura ţării noastre pentru obţinerea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU pentru mandatul 2020 - 2021. 

Discuţiile s-au desfăşurat în contextul participării la reuniunea inter-regională de nivel înalt "SAMOA Pathway Midterm Review" de la Apia, Samoa, informează un comunicat de presă al Guvernului. 

Potrivit sursei citate, Ana Birchall a găzduit un dineu de lucru, la care au participat reprezentanţi permanenţi pe lângă ONU ai statelor insulare, printre care şi Australia şi Noua Zeelandă, statele cele mai influente în această parte a lumii. 

"În cadrul dineului de lucru, au fost dezbătute provocările specifice regiunilor respective şi ameninţările de securitate generate de schimbările climatice. Cu această ocazie, oficialul român a transmis mesajul de susţinere al prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, pentru identificarea şi implementarea unor soluţii de dialog şi parteneriat atât în format bilateral, cât şi la nivel inter-regional, pentru gestionarea acestor riscuri, având în vedere şi contextul deţinerii, de către România, a Preşedinţiei Consiliului UE (începând cu ianuarie 2019) şi candidatura ţării noastre pentru un loc de membru nepermanent al Consiliului de Securitate al ONU", se arată în comunicatul citat. 

Viceprim-ministrul Birchall a avut şi o întrevedere bilaterală cu Dame Meg Taylor, secretarul general al Forumului Insulelor din Pacific, cu care a discutat despre nevoile specifice de dezvoltare ale statelor insulare din regiune, precum şi modalităţi concrete de intensificare a cooperării în cadrul formatelor multilaterale ale sistemului ONU şi al mecanismelor de sprijin gestionate la nivelul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.