Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall a răbufnit - ce spune despre controversata SIIJ: 'Nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal'

facebook.com
ana birchall

Ministrul Justiției Ana Birchall a spus miercuri, la sediul instituției, că nu consideră că nu este „în beneficiul actului de justiție” existența SIIJ în forma actuală, câtă vreme, potrivit legii, are competența de a reține tot dosarul, indiferent de infracțiunea cu care este sesizată.

Scandal la vârful Justiției! Ana Birchall tună și fulgeră: 'Să ne transmită, în regim de urgență, punctul de vedere al CSM privind această analiză'

„Cu alte cuvinte, într-un limbaj pe înțelesul tuturor (...), orice persoană care este urmărită, cercetată și face o plângere la această Sectie Specială, Secția Specială are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Sectia Specială, secția specială, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2 are competența să rețină și să continue cu acel dosar. Dacă considerați că este în beneficiul justiției o astfel de competență, eu, în calitate de ministru al Justiției, dar și ca absolvent de drept și nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal și nu este în beneficiul actului de justiție pentru că pe noi ne interesează pe toți din societate, indiferent unde suntem ca să ne preocupăm de buna funcționare a sistemului judiciar și de un act de justiție așa cum ni-l dorim fiecare”, a mai spus Birchall.

Amintim că Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a avut, marți, pe ordinea de zi, validarea rezultatelor concursului pentru numirea Adinei Florea ca procuror-șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ). A fost pentru a șasea oară când CSM a încercat, fără a reuși, validarea Adinei Florea la SIIJ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.