Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, ieșire furtunoasă: 'Se impune o reformă a CCR-ului în regim de urgență'

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall a vorbit, la Realitatea Plus, despre problemele existente la Curtea Constituțională a României. Ea a explicat de ce este nevoie de o reformă urgentă a CCR-ului.

„Se impune o reforma serioasa si a Curtii Constituionale. Noi nu atacam CCR-ul ca institutie, ci anumite persoane de acolo, care nu respecta legea. (…) O alta decizie a CCR a declarat, dupa un an de zile de la sesizare, un articol care era necuonstional. E vorba de articolul referitor la SIIJ. E vorba de dosarele cu Ghita, cu Hrebenciuc, printre altele. Anul trecut am realizat un grup de lucru la Ministerul Justitiei care sa analizeze toate deciziile de la CCR: (…) Deciziile CCR-ului nu fac decat sa submineze increderea oamenilor in justitie. (…) Sunt anumite dosare care au o durata in justitie mult prea lunga. (…) Sunt dosare evidente pe care opinia publica le-a vazut. (…) Vinovatia se hotaraste exclusiv in distanta. (…) Se impune o reforma a CCR-ului in regim de urgenta. (…) Sper ca imediat dupa alegeri sa aiba loc aceasta discutie. Legea de functionare a CCR este una organica, se poate modifica usor. (…) Anumite decizii controversate ale CCR-ului au fost luate de obicei la limita, cu 5 voturi la 4. (…) CCR nu e commentator politic, nu trebuie sa isi extinda analiza. (…) CCR este o curte extrajudiciara.”, a spus Birchall.

Victor Ponta cere redeschiderea şcolilor: 'Criza medicală trece într-un an, criza economică în doi ani, dar criza educaţiei va ţine o generaţie'

Fostul ministru al Justitiei a vorbit si despre fugarii care nu executa pedepsele in acest moment, in tara.

Ana Birchall: „O persoană condamnată trebuie să-și execute pedeapsa, iar prejudiciul trebuie recuperat integral. (...) Statutul celor condamnati la inchisoare plecati din tara este acela de fugar. (...) In august anul trecut am castigat impotriva domnului Popoviciu. El se afla acum in apel, dar va fi adus in tara. (...) In Italia avem mai multi fugari. Ii avem pe Bica, pe Savulescu. (...) Sunt rezidenti acolo. (...) Domnului Savulescu nu i s-a anulat pedeapsa cu inchisoarea in Romania. (...) Devine o noua moda ca spun ca executa pedeapsa in Italia si sa fie de fapt un modus operandi.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.