Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: În anul sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, România a reuşit dezvoltarea, consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Vicepremierul Ana Birchall a declarat, la recepţia oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, că România a reuşit dezvoltarea, consolidarea şi aprofundarea Parteneriatului Strategic cu SUA, conform news.ro.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a participat, miercuri, la recepţia oferită de Ambasada României la Washington, cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Guvern. La eveniment a participat şi Jackie Walorski, membru al Congresului Statelor Unite.

Cu această ocazie, Ana Birchall a prezentat mesajul prim-ministrului Viorica Dăncilă şi al Guvernului României, evocând importanţa şi însemnătatea deosebite ale Centenarului Marii Uniri.

"1 decembrie 1918 reprezintă un reper important în istoria României, deoarece marchează îndeplinirea obiectivului mult timp căutat al unităţii naţionale. Este data sfântă a reîntregirii noastre ca neam, momentul în care toate provinciile în care românii locuiau au format România Mare", se arată în mesajul transmis de către viceprim-ministrul român.

Viceprim-ministrul Ana Birchall a evidenţiat contribuţia românilor din străinătate la săvârşirea unirii, eforturile comunităţii americanilor de origine română organizaţi în Liga naţională a românilor din SUA în sensul promovării cauzei unităţii naţionale, precum şi importanţa susţinerii primite, la momentul respectiv, din partea preşedintelui american Woodrow Wilson.

Ana Birchall a precizat că, în anul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, România a reuşit să dezvolte substanţial Parteneriatul Strategic cu SUA.

"De la preluarea mandatului, mi-am dedicat eforturile cu prioritate către dezvoltarea Parteneriatului Strategic cu SUA. În întrevederile cu secretarul de Stat Mike Pompeo, cu secretarul Energiei Rick Perry, cu secretarul Apărarii Jim Mattis, cu secretarul Comerţului Wilbur Ross, cu Wess Mitchell, asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de Stat al SUA, precum şi în toate celelalte întâlniri cu oficiali ai SUA, am abordat importanţa pe care România o ataşează dezvoltării şi aprofundării Parteneriatului Strategic cu SUA. 2018 a fost un an în care relaţia dintre România şi SUA a fost puternic consolidată şi aceasta este direcţia pe care Guvernul Dăncilă doreşte să continue mai departe", a evidenţiat vicepremierul român.

La finalul alocuţiunii, Ana Birchall a transmis un mesaj tuturor românilor în contextul aniversării Zilei Naţionale care marchează Centenarul Marii Uniri.

"Vă doresc tuturor o zi naţională care să vă deschidă inimile şi sufletele. O zi naţională în care să ne bucurăm de tot ceea ce ne-a dat Dumnezeu, în care să ne respectăm unii pe alţii şi în care să cinstim eroismul celor care ne-au lăsat drept moştenire o patrie aleasă, unică în lume. O zi naţională în care să trăim şi să simţim sărbătoarea împreună! La mulţi ani, România! La mulţi ani tuturor românilor de 1 Decembrie, ziua noastră naţională!", a declarat viceprim-ministrul Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.