Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall: Mi se pare suspectă predarea lui Daniel Dragomir, sper să mă înșel eu

Inquam Photos / Octav Ganea
Birchall sedinta Guvern

Fostul ministru PSD al Justiției, Ana Birchall, spune că i se pare „suspect” faptul că fostul ofițer SRI Daniel Dragomir s-a predat autorităților italiene. Ea crede că ar putea fi vorba despre o strategie pentru obținerea unei pedepse mai favorabile.

Citește și: Răsare o bombă din Guvern: Poliția Militară va avea drepturi asupra populației civile/ Proiect al MApN

  • „Îmi pare rău să spun, dar am avut dreptate cand am tot scris ca e fugit in zona Bari, Italia! Sper sa fie adus urgent acasa sa isi execute pedeapsa cu inchisoarea si sa nu scape si el folosind "reteta" deja practicata de altii clamand ca este victima si prigonit politic! Îmi aduc aminte cât de virulent ataca Justiția, instituțiile statului român, cât de furibund mă ataca pe mine personal pentru că in timpul mandatului meu de ministru al justitiei, impreuna cu colegele si colegii de la MJ, mi-am făcut treaba, îndeplinind toate procedurile legale, care au cântărit greu și în acest dosar. Hai cu toţi fugarii acasă că prea râd în nas românilor cinstiţi!
  • P.S. "Predarea" asta din proprie initiativa mi se pare putin suspecta dar sper sa ma insel eu si, asa cum am scris mai sus, domnul Dragomir sa NU beneficieze de "reteta" patentata de Savulescu si sa ne trezim ca instantele italiene ii vor da "cu suspendare" si asa il vor face scapat, nu?”, a scris Ana Birchall pe Facebook.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, dat în urmărire internaţională, s-a predat, joi, însoțit de un avocat, la o secţie de poliţie din localitatea Bari, Italia. Dragomir se află în Penitenciarul din Bari, în aşteptarea prezentării în faţa instanţei de judecată, pentru validarea mandatului european de arestare emis de Tribunalul Bucureşti.

Daniel Dragomir a fost condamnat definitiv, în iunie 2020, de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

Omul de afaceri Dragoș Săvulescu a fugit în Italia după ce a fost condamnat în 2019 în România la 5 ani și jumătate de închisoare cu executare în dosarul retrocedarilor de plaje din România. După ce s-a predat autorităților din Italia, instanțele din peninsulă au dispus executarea pedepsei în Italia și suspendarea executării pedepsei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.