Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall pune tunurile pe PSD, amplificând subiectul eliberării lui Liviu Dragnea

inquamphotos.com / Octav Ganea
ana birchall

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a cerut directorului Administrației Naționale a Penitenciarelor o informare de urgență privind ziua liberă de care ar fi beneficiat Liviu Dragnea în ziua de joi. Potrivit Mediafax, șeful ANP a declanșat deja o anchetă în acest caz la Penitenciarul Rahova.

Solicitarea ministrului Justiției trezește nedumerire din cel puțin două puncte de vedere. În primul rând, nu a existat o presiune publică în legătură cu eliberarea de care a beneficiat timp de o zi fostul lider al PSD. Informația a fost lansată la începutul săptămânii, iar aceasta nu a generat un interes major din partea media.

Citește și: Viorica Dăncilă dă vina pe Klaus Iohannis: Chiar preşedintele n-a putut vorbi pentru ca această investiţie să aibă loc în România?

În al doilea rând, nedumerirea este generată și de faptul că solicitarea Anei Birchall vine după consumarea subiectului, respectiv după ce Liviu Dragnea a beneficiat de ziua lui liberă. Dacă ar fi existat suspiciuni întemeiate legate de acest subiect, ministrul Justiției ar fi trebuit să se sesizeze înainte de eliberarea fostului lider PSD, nu după.

Un caz cu încărcătură electorală

Singura explicație a acestui activism din partea ministrului Justiției pare să aibă o conotație electorală. Se știe foarte bine că Ana Birchal este ”calul troian” în cabinetul Dăncilă, plasat acolo de președintele Iohannis, iar subiectul care îl vizează pe Liviu Dragnea în mod evident pune lumina pe PSD.

Citește și: Se anunță un protest de amploare duminică! Se iese în stradă împotriva Mafiei Lemnului

Miza demersului de acum al Anei Birchall ar fi, așadar, să genereze un scandal în jurul zilei libere de care a beneficiat Liviu Dragnea, scandal care să fie lipit de PSD în ultima săptămână de campanie și care să afecteze, indirect, șansele candidatului acestui partid în alegerile prezidențiale.

Trebuie menționat că, în ultima perioadă, s-a încercat amplificarea mai multor subiecte de presă care să vulnerabilizeze PSD. Niciunul nu a prins, însă, cu adevărat. În aceste condiții, foarte probabil, s-a recurs la un ultim șiretlic de campanie – asocierea Vioricăi Dăncilă cu Liviu Dragnea.

Citește și: Victor Ponta, ultimatum pentru Ludovic Orban: Are timp până luni, la ora 14:00

Ana Birchall, omul de casă a lui Klaus Iohannis

Puțină lume știe că Ana Birchall are o relație mai veche cu Klaus Iohannis. Actualul ministru interimar al Justiției a lucrat în firma de avocatură Mușat&Asociații, unde acționar principal era nimeni altul decât avocatul președintelui Iohannis în procesul caselor de la Sibiu, Gheorghe Mușat.

Potrivit Cotidianul, Gheorghe Mușat a fost timp de 13 ani ofiţer de securitate (1970-1983) şi, la un an după ce a plecat din Sistem, a fost arestat şi condamnat, executînd pedeapsa la Penitenciarul Aiud. Aici a fost racolat de către foştii săi colegi din Securitate pentru a-şi turna colegii de celulă din penitenciar.

Citește și: Rareș Bogdan, dezvăluire despre haosul găsit în ministere! Urmează execuții, inclusiv, în Ministerul de Interne

Revenind la Ana Birchall, este de menționat că aceasta a fost mereu o promotoare a agendei lui Klaus Iohannis în Guvernul Dăncilă. De amintit faptul că, ministrul Justiției a fost cea care a pledat, în pofida opoziției PSD, pentru desființarea Secției Speciale. Totodată, se știe că președintele Iohannis a protejat-o pe ministrul Justiției refuzând, prin încălcarea Constituției, să întrerupă interimatul Anei Birchall.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.