Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, scrisoare EXPLOZIVĂ către Lia Savonea după ce nu a putut participa la plenul CSM / DOCUMENT

facebook.com
ana birchall

Ministrul Justiției Ana Birchall a trimis o scrisoare către CSM prin care le-a cerut Liei Savonea și lui Nicolae Solomon să stabilească o zi fixă pe săptămână în care vor avea loc ședințele de plen, astfel încât să nu se suprapună cu zilele când participă la ședințele de Guvern. Solicitarea vine în contextul în care ședinţa plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de joi, în care trebuia să se discute validarea Adinei Florea la conducerea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), a fost amânată pentru luni, din cauză că nu a fost întrunit cvorumul de prezenţă.

Vezi aici DOCUMENT

Va asigur de intreaga mea disponibilitate de a participa la Sedintele Plenului Consiliului Superior al Magistraturii si imi exprim speranta ca veti lua in considerare rugamintea de a stabili o zi fixa pe saptamana in care va avea loc Sedinta de Plen, astfel incat sa nu se suprapuna cu obligatiile legate de pregatirea si participarea mea la sedintele de Guvern”, se arată în scrisoarea trimisă către CSM.

Ana Birchall a spus joi seară că a informat-o din timp pe Lia Savonea, preşedintele CSM, despre faptul că nu poate participa la plenul CSM de joi, şedinţă care fusese convocată marţi după-amiază.

„Doamna preşedinte a Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a fost informată din timp că nu pot participa la şedinţa Plenului CSM de joi, 20 iunie 2019, şedinţă care a fost convocată marţi după-amiază, având în vederea obligaţiile mele care rezultă din calitatea de ministru al justiţiei. Pentru a evita asemenea situaţii, am purtat, în ultima vreme, discuţii cu doamna Lia Savonea în care am rugat-o, aşa cum rezultă şi din documentul ataşat, să stabilească o zi pe săptămână, dedicată Plenului CSM şi care să nu se suprapună peste ziua în care sunt programate activităţi guvernamentale, tocmai pentru că doresc să particip la şedinţele Plenului CSM”, transmite Ana Birchall, într-un comunicat de presă remis joi seară.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.