Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birchall, vizite de lucru la Haga şi Bruxelles

MAE

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, efectuează marţi şi miercuri o vizită de lucru la Haga, iar pe 1 iunie se va afla la Bruxelles, informează MAE. Potrivit unui comunicat transmis Agerpres, în Olanda, agenda vizitei include consultări cu ministrul Afacerilor Externe, Bert Koenders, o serie de întrevederi la nivelul comisiilor parlamentare, cu responsabili în domeniul afacerilor europene din Olanda, precum şi din Parlamentul European.

În cadrul întrevederilor din Olanda, pe agenda discuţiilor se vor afla teme de actualitate europeană, cu accent pe procesul de reflecţie privind viitorul proiectului european, mizele şi aşteptările legate de negocierile Brexit, pregătirile României pentru preluarea mandatului de preşedinţie a Consiliului UE şi priorităţile strategice comune promovate în acest context, inclusiv promovarea politicilor de asigurare a convergenţei europene, libera circulaţie, Schengen, precizează comunicatul citat.

"Olanda este un partener important pentru România în domeniul afacerilor europene. Ne dorim să promovăm împreună acele politici şi soluţii menite să asigure o dezvoltare durabilă proiectului european, prosperitate şi securitate, conform aşteptărilor cetăţenilor noştri", afirmă ministrul, citată în comunicatul MAE.

La Bruxelles, Ana Birchall va avea o întrevedere cu Jean-Eric Paquet, secretar general adjunct al Comisiei Europene, discuţiile urmând să vizeze stadiul organizării preşedinţiei Consiliului UE de către România în primul semestru din 2019, colaborarea cu CE, aspecte referitoare la Semestrul European şi recomandările specifice de ţară, viitorul Uniunii Europene, piaţa internă a UE şi libertăţile fundamentale.

Vizitele de lucru la Haga şi Bruxelles se încadrează în seria demersurilor ministrului delegat pentru Afaceri Europene de a intensifica în continuare consultările şi cooperarea cu reprezentanţii statelor membre UE şi cu cei ai Comisiei Europene, în vederea definitivării unor abordări congruente asupra temelor de actualitate la nivelul Uniunii, în contextul provocărilor actuale ale agendei europene, informează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.