Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Birhall, discuții cu Sandra Gozi, secretar de stat italian pentru afaceri europene

PSnews
Birchall

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a subliniat importanţa menţinerii unităţii Uniunii Europene, inclusiv prin evitarea unor propuneri şi idei care riscă să accentueze clivajele între statele membre precum cea a unei Europe cu viteze multiple sau a cercurilor concentrice, în cadrul unei întrevederi cu Sandro Gozi, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Guvernului italian.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis AGERPRES, în cadrul întâlnirii care a avut loc pe 7 martie, în marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, în privinţa discuţiilor privind viitorul UE, cei doi demnitari au evidenţiat importanţa unei dezbateri cuprinzătoare şi inclusive, atât în perioada premergătoare Summit-ului de la Roma, cât şi ulterior. 

"Summit-ul de la Roma din 25 martie este o oportunitate de a reafirma acordul nostru comun cu privire la continuarea proiectului european şi de a transmite un mesaj puternic şi clar de unitate şi coeziune a Uniunii Europene, în jurul unui set de priorităţi importante pentru cetăţeni - creştere economică, locuri de muncă, securitate în plan intern şi extern, mai multă stabilitate democratică în vecinătatea Uniunii. Este momentul cel mai potrivit pentru o redeşteptare la nivel european", a afirmat oficialul român, potrivit comunicatului. 

Partea italiană a exprimat deschiderea de a oferi sprijin României în procesul de pregătire a preluării mandatului de preşedinţie a Consiliului Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.