Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Blandiana, îndurerată după dispariţia Regelui Mihai: 'A fost una dintre cele mai luminoase şi mai dramatice figuri ale istoriei noastre'

ana blandiana

Regele Mihai a fost una dintre cele mai luminoase şi mai dramatice figuri ale istoriei noastre şi cel mai iubit dintre regii României, a scris poeta Ana Blandiana pe Facebook. "Şi ca om şi ca rege, a avut destinul şi ţinuta unui personaj tragic căruia, din cea mai fragedă copilărie şi până la cea mai adâncă senectute, istoria i-a aşezat, plină de cruzime, pe umeri sarcini pe care nimeni nu ar fi putut să le ducă şi umilinţe menite să-l strivească. Felul în care a rezistat, în suferinţă şi în demnitate, l-a transformat pentru poporul lui într-un simbol al Binelui care, chiar dacă prin absurd, nu poate fi înfrânt", a continuat scriitoarea.

Pentru Ana Blandiana ultimul suveran constituţional al României "a fost un om frumos, un om bun, un om profund onest şi a reuşit să transfere regalităţii, existând dincolo de verdictele istoriei, aceste rare calităţi umane. A fost cel mai iubit dintre regii României. Fără el vom fi şi mai singuri", a concluzionat Ana Blandiana în acelaşi mesaj şi pe memorialsighet.ro.

Casa Regală a anunţat, marţi, că Regele Mihai I a murit la ora 13.00, ora României. La căpătâiul său s-a aflat, până în ultima clipă, principesa Maria. Majestatea Sa împlinise 96 de ani în 25 octombrie.

Trupul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi depus în Holul de onoare a Castelului Peleş, iar apoi pentru două zile în Sala Tronului, la Palatul Regal din Calea Victoriei. Slujba de înmormântare va avea loc la Catedrala Patriarhală, iar înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeş, în noua Catedrală Regală şi Patriarhală.

Începând de miercuri, vor fi deschise cărţi de condoleanţe la Castelul Peleş, la Palatul Regal din Calea Victoriei şi la Palatul Elisabeta şi vor fi la dispoziţia publicului timp de 40 de zile. Toţi cei care vor să depună flori, jerbe sau coroane o pot face începând de miercuri la intrarea principală a Palatului Regal din Calea Victoriei, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.