Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Loredana Predescu intervine în cazul aeroportului cu `program de supermarket`

newsbv
aeroportul brasov

Deputatul de Brașov, Ana Loredana Predescu, afiliat Grupului parlamentar al PSD, intervine în cazul HiSky (Braşov-Antalya), ai cărei pasageri au fost transportaţi cu autobuze până la aeroportul din Sibiu şi a celor aduşi de pe Aeroportul Otopeni cu autobuzul la Braşov, cere explicatii conducerii Romatsa şi conducerii Aeroportului Internaţional Braşov pentru problemele cauzate prin interzicerea zborurilor după ora 19.00.

„Situaţia cursei HiSky şi tot ce se petrece sau mai bine zis, tot ce NU se petrece pe aeroportul din Braşov, este ceva de nedescris, parcă este o operă a lui Caragiale! Călătorii ”aterizează” în Braşov cu … autobuzul de la Bucureşti sau Sibiu. Pentru că, după ora 19.00, gata, se închide la aeroport!

Conducerea Romatsa, Consiliul de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov Ghimbav şi Consiliului Judeţean Braşov datorează scuze public pentru lipsa de profesionalism cu care au tratat deschiderea şi administrarea unui nou aeroport, inaugurat cu mult prea mult fast, având în vedere că se cunoşteau atât lipsa contractelor cu companiile aeriene, cât şi orarul de funcţionare care evident că anulează şansele de funcţionare ale oricărui aeroport.

Inclusiv Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Companiei Aeroporturi Bucureşti, pe care îl cunosc ca fiind un profesionist, i-a avertizat cu o lună în urmă: „…tot cam de atunci le-am spus şi repetat prietenilor şi colegilor de acolo – de la Braşov adică – că abia odată cu inaugurarea aeroportului va veni şi greul, mai ales dacă nu-şi fac temele din timp. Despre ce teme nefăcute e vorba, o să mă întrebaţi. Simplu! Despre aducerea operatorilor pe aeroport, despre semnarea unor contracte cu măcar câteva luni înainte de inaugurare, despre asigurarea că aeroportul este deschis când au nevoie operatorii, nu, de exemplu, între 9.00 şi 12.00, când nu zboară mai nimeni, pentru că la ora aia avioanele sunt în aer”. Iată, deci, un caz clasic de incompetenţă şi dezinteres, aş adăuga, din partea Consiliului de Administraţie al Aeroportului Internaţional Braşov!

Pentru că, de la ctitorul aeroportului, domnul ministru Adrian Veştea, nu mai avem aşteptări, domnia sa declarând că nu mai este responsabil de funcţionarea aeroportului, misiunea sa mesianică încheindu-se odată cu inaugurarea. Poate pentru că este mai mult ministrul lui Ludovic Orban în Guvern, decât al PNL-ului, am cerut un punct de vedere oficial din partea directorului Romatsa, cât şi din partea conducerii aeroportului din Braşov, deoarece braşovenii trebuie să ştie ce măsuri se iau la nivelul instituţiilor responsabile pentru a remedia problemele semnalate şi, mai ales, cine îşi asumă răspunderea? Cu atât mai mult cu cât Romatsa a declarat că nu a primit nicio solicitare oficială în privinţa prelungirii programului de funcţionare”, a declarat deputatul de Braşov, Ana Loredana Predescu.

Solicitarea către Regia Autonomă ,,Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” vizează şi procedura de atribuire a contractelor pentru asigurarea mentenanţei aeroportului şi care sunt firmele care le operează.

Pentru Romatsa se plătesc 5.827.090 RON din totalul de 27.595.830 necesari pentru acoperirea cheltuielilor generate de funcţionarea aeroportului, asiguraţi din subvenţii.

Context: Avionul companiei aeriene HiSky ar fi urmat să aterizeze înainte de ora 19.00, însă procesul de pregătire a zborului pentru returul la Antalya s-ar fi extins până după ora 19.00. Din cauza faptului ca aeroportul este operaţional doar între orele 7.00 şi 19.00, ar fi fost imposibilă decolarea zborului de la Braşov în acea seară. Pasagerii sunt acum transportaţi cu autocare spre aeroportul din Sibiu (Boarding Pass/ Facebook).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.