Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ana Maria Pătru nu mai are scăpare: Anunțul venit de la magistrați

Ana Maria Pătru,

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, rămâne în arest preventiv în dosarul în care aceasta este acuzată de trafic de influenţă şi spălare de bani, a decis, marţi, Curtea de Apel Ploieşti.

Potrivit reprezentanţilor Curţii de Apel Ploieşti, instanţa a respins ca nefondată contestaţia formulată de inculpată, decizia fiind definitivă.

Citește și: GAFĂ PORNO la TV: A lăsat-o pe o prezentatoare în sânii goi / VIDEO

Conform DNA, în perioada aprilie-iunie 2008, suspecta Ana Maria Pătru, în calitate de vicepreşedinte al AEP, a pretins, iar în anul 2009 a şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, suma de 210.000 euro, reprezentând contravaloarea unui anumit imobil situat în municipiul Bucureşti.

Anchetatorii spun că, în schimbul primirii acestui bun, Pătru a promis că va susţine derularea în bune condiţii a unui contract încheiat de respectiva societate cu AEP, precum şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

Citește și: A fost creată, în laborator, PRIMA INIMĂ care bate

"În cursul anului 2009, suspecta Ana Maria Pătru a disimulat provenienţa sumei de 210.000 euro, prin folosirea unui circuit financiar fictiv constând în derularea unor operaţii comerciale între mai multe societăţi comerciale, între care firma beneficiară a contractului cu Autoritatea Electorală Permanentă şi o firmă controlată de Ana Maria Pătru prin soţul ei", arată DNA.

Totodată, în aceeaşi calitate, Ana Maria Pătru a pretins, în cursul anului 2011, de la reprezentanţii aceleiaşi societăţi comerciale, contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover din care a primit suma de 15.000 euro, spun procurorii.

Citește și: New York Times scrie despre cum a ajuns Adrian Ghenie să câștige atât de mulți bani din picturile sale

Conform sursei citate, Pătru a promis, în schimb, că va susţine derularea, în bune condiţii, a unor contracte de servicii, încheiate de societatea respectivă cu AEP, dar şi că va susţine firma să obţină şi să deruleze contracte viitoare, fapt care s-a şi realizat.

"În cursul anului 2011, în aceeaşi calitate de vicepreşedinte al AEP, suspecta Pătru Ana Maria a pretins şi a primit suma de 50.000 euro de la administratorul unei alte firme, intervenind în schimb la ministrul Economiei, astfel încât omul de afaceri să fie primit în audienţă, fapt care s-a şi întâmplat la scurt timp de la intervenţia Anei Maria Pătru. Cu banii proveniţi din cele două fapte de trafic de influenţă descrise anterior a achiziţionat un autovehiculul marca Land Rover, iar pentru a ascunde identitatea adevăratului proprietar şi beneficiarul real al bunului cumpărat, în acelaşi an, Pătru Ana Maria a înmatriculat autovehiculul pe numele unei alte persoane", mai arată DNA.

Citește și: Cât a dat un MILIONAR pe chiloții amantei lui Adolf Hitler, Eva Braun, la o licitație / FOTO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.