Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF a amendat cu aproape 200.000 de lei o firmă la care au fost găsite țigări de contrabandă: polițiștii au tras cu armele după traficanți

Economica.net
ANAF

O amendă de aproape 190.000 de lei a fost aplicată de ANAF firmei transportatoare în cazul ţigărilor de contrabandă găsite pe o navă în Portul Constanţa. Poliţiştii de frontieră au făcut uz de armamentul din dotare pentru prinderea unor marinari sirieni, iar la bordul au fost găsite aproape 14.000 de pachete cu ţigări de contrabandă, relatează News.ro.

“În urma cercetărilor efectuate de către poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă sub coordonarea procurorului de caz, societatea transportatoare a fost sancţionată contravenţional, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, cu o amendă în valoare de 187.925 lei”, a transmis luni, Garda de Coastă.

Poliţiştii de frontieră coordonaţi de procurorul din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute în Portul Constanţa Sud, o acţiune în vederea combaterii contrabandei cu ţigări.

“Astfel, la ţărm, în dreptul unei nave sub pavilion Panama, poliţiştii de frontieră au depistat cinci persoane care au descărcat şase baxuri de ţigări netimbrate, în vederea comercializării. Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea persoanelor, iar întrucât acestea nu s-au supus somaţiilor verbale, încercând să fugă, au fost executate 12 focuri de avertisment, în plan vertical. La cercetări s-a stabilit ca cele cinci persoane sunt marinari sirieni pe nava acostată în port, având vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

În continuarea acţiunii oamenii legii au făcut un supracontrol asupra navei sub pavilion Panama, în urma căruia au mai fost descoperite, ascunse într-un tanc de apă, alte pachete cu ţigări netimbrate, de diferite mărci.

Întreaga cantitate de ţigarete, 13.820 de pachete, în valoare de aproximativ 207.300 lei, a fost confiscată. În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.