Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF a făcut ORDINE în cadrul Operațiunii Tomis - A dat zeci de amenzi în DOAR o lună de zile

Economica.net
ANAF

În prima lună de la declanșarea operațiunii Tomis, în cadrul controalelor operative efectuate la 136 de contribuabili, inspectorii Agenției Naționale de Administrare Financiare (ANAF) au aplicat 61 de sancţiuni contravenţionale (amenzi și confiscări), în valoare de peste 1,6 milioane lei.

Principalele categorii de bunuri confiscate, între 25 ianuarie și 25 februarie, sunt îmbrăcăminte, încălțăminte și materiale textile, potrivit unui comunicat de presă transmis luni de ANAF, conform Mediafax.

Citește și: Victor Ponta anunță BREAKING NEWS: 'Ponta îl laudă pe Dragnea: Da, chiar îl laud!'

Deși numărul operațiunilor vamale în portul Constanța a scăzut cu 43%, se constată o dublare a bazelor de impozitare din punct de vedere valoric, în luna de referință.

În scopul intensificării activității de prevenire și combatere a evaziunii fiscale şi fraudelor vamale, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, cu sprijinul Direcției Generale a Vămilor, desfășoară acțiuni de monitorizare şi control care vizează operațiunile de import și achiziții intracomunitare efectuate prin portul Constanța, atât prin Biroul Vamal Constanța Nord, cât și prin Biroul Vamal Constanța Sud Agigea, acțiune denumită generic „Tomis”.

Acțiunea presupune verificarea societăților care efectuează operațiuni de import și achiziții intracomunitare precum și a tranzacțiilor ulterioare importului, respectiv livrare/utilizare/consum pe teritoriul național și/sau livrare intracomunitară ori export.

Acțiunile de monitorizare și control vor continua, în perioada următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.