Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF anunţă dezastrul. Instituţii controlate de PNL, primele vizate

ANAF

ANAF anunţă dezastrul pentru marii datornici la bugetul statului. Potrivit unui comunicat de presă al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), instituţia intenţionează să instituie popriri pe conturile tuturor marilor contribuabili care "înregistrează datorii către bugetele de stat, în funcție de vechimea arieratelor".

Întâmplător sau nu, ANAF a început campania împotriva marilor datornici cu popriri pe conturile a două instituţii controlate de PNL. Prima este Televiziunea Română, condusă de Stelian Tănase, omul pe care PSD s-a străduit să-l demită, prin respingerea raportului de activitate în Parlament. PNL a blocat până acum comisiile, iar o eventuală demitere ar putea să se producă abia în sesiunea de toamnă a Parlamentului.

Societatea Română de Televiziune a încheiat anul 2014 cu o pierdere de 81,5 milioane de lei, în condiţiile în care Televiziunea Română a avut anul trecut venituri totale de 544,2 milioane de lei şi cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei, potrivit cifrelor furnizate în aprilie de reprezentanţii instituţiei. Datoriile totale ale TVR se cifrau la 700 milioane lei, dintre care 440 milioane de lei la bugetul de stat.

A doua instituţie cu popriri pe conturi este Regia Autonomă de Transport Bucureşti. RATB este în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, unde liberalii au majoritate. În topul marilor datornici publicat de ANAF anul acesta şi care reflectă situaţia la dată de 31.12.2014, RATB figura cu datorii de 224 de milioane, din care 148 de milioane erau dobânzi şi penalităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.