Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANAF taie în carne vie în prima lună a anului: I-a ars pe comercianți cu amenzi de aproape două milioane de euro!

Agerpres
anaf logo

Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul ANAF efectuează permanent acțiuni de control în zone cu risc fiscal ridicat, respectiv la contribuabili ce desfăşoară comerţ en gross şi cu amănuntul, în contextul existenţei unor fenomene de neconformare ce se manifestă în acest domeniu.

Sute de comercianți au încasat amenzi

În cadrul controalelor antifraudă efectuate în luna ianuarie 2024, s-a constatat că 772 contribuabili nu au respectat prevederile legale, respectiv nu dețineau documente de proveniență pentru bunurile din gestiune și nu emiteau bonuri fiscale pentru bunurile livrate cu amănuntul. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 839 amenzi contravenţionale în valoare totală de 3,88 milioane de lei şi indisponibilizate în vederea confiscării numerar şi bunuri în valoare totală de 4,13 milioane lei.

Cu titlu de exemplu, menționăm cazul unui operator economic din județul Arad, care a fost sancționat contravențional cu 15.000 lei și căruia i s-au indisponibilizat bunuri și numerar în valoare totală de 1,15 milioane lei.

Acțiunile de control antifraudă vor continua la nivel național în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale și recomandăm tuturor entităților economice să respecte cu rigurozitate prevederile legale în domeniul fiscal, financiar și contabil.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.