Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analfabetismul funcțional se vindecă cu bani? Sorin Cîmpeanu anunță că 25% din bugetul pe noile legi ale educației merg pe salarii

Sorin Mihai Cimpeanu facebook
Sorin Cimpeanu

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, despre impactul bugetar al noilor legi ale educaţiei, că este vorba de un impact bugetar de peste 5 miliarde de lei pentru legea învăţământului superior şi peste 31 de miliarde de lei pentru legea învăţământului preuniversitar. Ministrul Educaţiei a afirmat că impactul bugetar este foarte mare al acestor legi ale educaţiei.

”Este vorba de un impact bugetar de peste 5 miliarde de lei pentru legea învăţământului superior şi peste 31 de miliarde de lei pentru legea învăţământului preuniversitar”, din care ”doar 25% reprezintă impactul creşterilor salariale, care vor fi de 43%. Restul, sunt burse pentru elevi, a spus Cîmpeanu, afirmând că va fi o finanţare pentru elevii de învăţământ primar de 700 de lei per elev şi pentru gimnazial de 900 de lei per elev.

Finanţarea pentru liceele teoretice şi vocaţionale va fi de 1500 de lei pentru elev şi încurajarea învăţământului profesional, printr-o finanţare, pentru fondul de burse, de 3.00 de lei per elev, pentru liceele profesional.

În cazul studenţilor, Cîmpeanu a spus că există în noile legi ale educaţiei o creştere de 50%, de la 201 lei per student, şi lună, până la 300 de lei per student şi lună.

”Este vorba de o creştere serioasă a cuantumului pentru bursele studenţilor şi de includerea studenţilor din învăţământul de scurtă durată ca fiind eligibili, de asemenea, pentru burse”, a mai afirmat ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.