DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Analist politic, radiografie SUMBRĂ a festivităților de Ziua Marinei: 'Iohannis a adunat câteva voturi'

www.secundatv.ro
Klaus Iohannis Ziua Marinei

Festivitățile dedicate Zilei Marinei Române au fost radiografiate de Stelian Tănase. Analistul politic a scris pe blog-ul său despre spectacolul pus în scenă de autorități și politicieni. "Nu le e rușine că deși sunt prin Parlament de măcar două decenii – mulți dintre ei – nu au lăsat ceva în urma în afară de vorbe deșarte.", a scris Stelian Tănase.

"Paranghelia de ieri de la Constanța o prelungește pe cea de la Mărășești de zilele trecute, unde scena cu coliva a fost antologică. La fel cea cu Dragnea și Tăriceanu stînd jos cind toată lumea era în picioare. Ieri actorașii nostri politici au făcut un bis. Piesa, afișul, distribuția sunt aceleași de multă vreme. Interpreții au un talent morbid de a se face ridicoli, de a fi solemni și scortoși. Mă întrebam zilele trecute, in legătură cu cițiva politicieni – toți găunoși – care au trecut prin posturi înalte. Ce au lăsat in urma lor?

Citește și: Declarații incredibile ale extremistului american despre legăturile cu România: 'La Charlottesville a fost un eveniment foarte reuşit'

Constatam cu un amic mai acid că nimic – doar tăieri de panglici, discursuri sforăitoare, apariții in talkshowuri, promisiuni deșarte. Km de autostradă nexam, legi absolut necesare niet, atragerea de fonduri UE nu, investiții nici atît. Etc. Estimp corupția este cît casa, spitalele in paragină, standardul de viață fff jos. Mai mult de jumătate din gospodării nu au apă curentă, trenul merge mai încet ca acum 100 de ani (apropo de centenar). Avem un deficit de educație și grad de civilitate maxime. La schimb, țara a fost devalizată de profitori în complicitate cu bravii noștri decidenți.

La asemenea ceremonii liderii noștri se arată cu mult fason. Ai ce vedea. Drapele, secretare drăguțe, țuțeri, agenți secreți, generali în uniforme de paradă cu tone de decorații, nave de război, fanfare. E un spectacol di granda. Poporul se bucură, mai ales copiii. Asta se și urmărește în esență – să fim infantilizați. Este circul de care are nevoie populația, că pîine tot nu prea are și cînd o găsește e amară. Așa că tot mai bine e în Occident. 20% din populatie deja a aflat din experiență proprie. Cea mai amară pîine este cea din țara ta.

Să-l vezi pe Klaus Iohannis – fălos, în alb – cu mîna la inimă cînd se intonează imnul este o mare chestie. A adunat ieri sigur cîteva voturi, cam cîte ar încăpea într-un coș de gunoi. Dacă mai apare de trei ori (și sigur va apărea frecvent în 2018 cu ocazia centenarului ) a cîștigat deja un nou mandat. În asemenea clipe înălțătoare lumea uită că nu a făcut ce a promis, dar se plimbă mulțumit de colo colo.

Citește și: Ministrul Justiției, mesaj TRANȘANT în cazul Puiu Popoviciu: 'Sunt SURPRINS că a putut să plece din țară'

Nici cu alți semizei nu mi-e rușine. Nici lor nu le e rușine că deși sunt prin Parlament de măcar două decenii – mulți dintre ei – nu au lăsat ceva în urma în afară de vorbe deșarte. Semne cu mîna pe scara avionului, îmbrățișări și pupături pe obraji cu înalți oaspeti, etc. In restul timpului și-au umplut buzunarele. Tuturor acestor lideri le datorăm copioasa rămînere în urmă de care suferim. Înapoierea este greaua povară a acestei clase politice ridicată după 1989.

Nu vreau deloc să mă las atins de butaforia asta a ceremoniilor si festivităților. De joaca asta de-a patria și de-a istoria care ne este servită. E un spectacol de mare montare cu sechele destule de la „Festivalul National Cîntarea României”. E propagandă ieftină menită să cosmetizeze realitatea și să ascundă adevărul – rămînerea in urma, sărăcia țării, dublate de corupția, cinismul și indiferența politicienilor.", a scris Stelian Tănase pe blog.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.