Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist politic: societatea moldovenească a reușit să distingă o agendă falsă de interese

Analistul politic Stela Jantuan consideră că cetăţenii Moldovei, prin intermediul votării în data de 11 iulie, au arătat că "au învăţat să distingă agenda falsă, impusă de politicienii hoţi, de interesele lor reale", notează știri.md

"La început, societatea moldovenească s-a unit în jurul unei coaliţii situaţionale de partide (PSRM, PAS şi Platforma "DA" - "I."), care a permis expulzarea odiosului oligarh Vlad Plahotniuc din ţară. Acum, votul cetăţenilor a fost pentru dezmembrarea definitivă a sistemului cleptocratic creat de fostul lider fugar al PDM", consideră expertul.

Ea a reamintit că afirmaţiile oponenţilor la alegeri precum că în urma alegerilor anticipate, aceleaşi persoane vor fi alese în Parlament nu s-au adeverit.

"62 de deputaţi din convocarea anterioară nu au intrat în noua componenţă, la fel cum nici un singur deputat din brigada lui Plahotniuc nu a reuşit să accede în Parlament!

Poveştile de groază potrivit cărora dacă un partid pro-european va obţine majoritatea în Parlament, Moldova se va certa definitiv cu Rusia şi va începe războiul de pe Nistru, de asemenea, s-au dovedit a fi şi "împuşcături" goale.

Rezultatele alegerilor au impresionat atât de mult reprezentanţii publicaţiilor populare ruseşti şi experţii ruşi cunoscuţi, încât aceştia au numit-o pe Maia Sandu "cel mai interesant şi mai consecvent politician din Moldova", iar pe cei doi foşti preşedinţi (Voronin şi Dodon - "I.") - "iepuraşi" care au eşuat lamentabil în alegeri", a spus Jantuan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.