Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analist: PSD i-ar putea retrage sprijinul politic premierului Victor Ponta

ponta dragnea oprisan evz.ro

Votul masiv pentru alegerea alegerea lui Liviu Dragnea ca președinte interimar al social democraților arată că PSD a fost într-o criză pe care a vrut să o rezolve. Politologul Cristian Pârvulescu mai spune, totodată, că PSD, cu noua sa conducere interimară, i-ar putea retrage sprijinul politic premierului Victor Ponta în următoarele luni.

"Nu trebuie să neglijăm deloc prezența lui Ion Iliescu și rolul important pe care l-a jucat la votul de ieri. Partidele, cum este PSD au o criză inițială pe care o depășesc greu. Este criza liderului fondator. Or PSD, acest FSN care s- transformat în diferite forme până să ajungă la PSD-ul actual, nu este altceva decât partidul lui Ion Iliescu. Vedeți, niciun lider nu i-a rezistat lui Ion Iliescu, nici Adrian Năstase, nici Mircea Geoană, nici Victor Ponta. Este Liviu Dragnea o soluție de termen lung? Nu știm. A mai fost președinte al partidului în parteneriat cu Victor Ponta, relația dintre cei doi este o relație concurențială, de amiciție politică, dar concurențială, și în final Liviu Dragnea, care fusese obligat să facă un pas înapoi, a profitat de context pentru a reveni. Politic discutând, ca reprezentant al grupărilor locale nu avea cum să nu câștige. Rovana Plumb era totuși prea puțin cunoscută de către liderii locali, intrase foarte puțin în legătură cu ei", a declarat Parvulescu.

"Victor Ponta nu a intervenit în această competiție. Ceea ce i-au reproșat sprijinitorii săi este că nu a dat nicio indicație de vot, că în ultimele săptămâni părea să nu aibă niciun fel de interes în legătură cu partidul și atunci singurul care a părut că are o viziune în legătură cu partidul - fie pe termen lung, fie pe termen mediu – a fost Liviu Dragnea și a fost preferat de cei care nu cu multă vreme înainte îl sprijiniseră pe Victor Ponta... În momentul de față domnul Ponta are într-adevăr o problemă legată de sprijinul partidului, dincolo de declarații. Nu știu cât de repede se va retrage acest sprijin, nu știu dacă se va întâmpla înainte sau după congresul PSD din noiembrie, dar CRED că guvernul este acum mai puțin stabil decât înainte de unde și declarațiile obsesive ale liderilor PSD în ceea ce privește susținerea guvernului. Susținerea guvernului era firească, nu? De ce era trebuiau să sublinieze atât de mult, toți, că acest guvern este sprijinit de către partid. Poate pentru că intenționează să nu îl mai suțină în continuare?", a mai precizat politologul, în cadrul unui interviu acordat RFI.

Citește și: PSD va plăti pe plan internaţional o victorie a lui Dragnea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.