Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiști americani semnalează o 'mare îngrijorare' în Rusia, după ce armata Ucrainei a doborât trei avioane Su-34

www.avaiatiamagazin.com
Suhoi Su-35S

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) susține că informaţiile privind doborârea a trei bombardiere ruseşti Su-34 de către armata ucraineană a provocat o "mare îngrijorare" în Rusia, conform RBC, scrie Rador Radio România.

Potrivit ISW, ruşii sunt îngrijorați de posibila consolidare a capacităților de apărare aeriană ale Ucrainei în direcția sudică. "Forțele Aerospațiale Ruse au pierdut trei avioane de atac Su-34 în sudul Ucrainei, în perioada 21-22 decembrie" - notează site-ul institutului, adăugând că informațiile despre doborârea a trei avioane de către armata ucraineană în direcția sudică în cursul zilei de vineri au fost confirmate deja de Forțele Aeriene Ruse.

În același timp, aşa-numiţii corespondenți militari ruși au transmis că apărarea antiaeriană ucraineană a doborât avioanele Su-34 în regiunea Herson, în raionul Krinok. ''Corespondenţii militari'' ruși au reacţionat la acest incident cu îngrijorare în ceea ce priveşte capacitățile de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei în sudul ţării" - se arată în raportul ISW.

Analiștii au mai amintit că, pe 13 mai 2023, invadatorii ruși au pierdut două elicoptere Mi-8, un bombardier Su-34 și un avion de luptă Su-35, "în timpul unui incident" petrecut în regiunea Briansk. Atunci, Rusia a avut o reacţie similară celei de acum cu privire la capacitățile de apărare aeriană ale Forțelor Armate ale Ucrainei.

RBC aminteşte că, pe 22 decembrie, apărătorii ucraineni au reușit să distrugă trei avioane rusești Su-34, pe frontul din sudul țării.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ihnat, a declarat că este vorba despre unele dintre cele mai noi avioane aflate intrate în serviciul armatei ruse. Invadatorii folosesc aceste avioane pentru a lansa asupra Ucrainei atacuri cu bombe și rachete. Secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, a remarcat că apărarea antriaeriană ucraineană "a vânat mult timp aceste avioane Su-34".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.