Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul politic Anatol Țăranu: Conceptul de bază, un stat separat de România, a fost ales greșit. Moldova trebuie să revină la identitatea românească

adevarul.ro
anatol taranu

Expertul Anatol Ţăranu a spus ce lecţie ar trebui să înveţe Moldova din actualul război ruso-ucrainean.

El a spus la o dezbatere publică de luni că Ucraina luptă acum nu doar pentru independenţa sa ca stat, dar şi pentru identitatea sa naţională - "o necesitate absolută pentru orice ţară", conform Infotag.

"Moldova a trăit un război asemănător în 1992. Dar acest război, spre deosebire de cel ruso-ucrainean, nu a dus la consolidarea identităţii naţionale.

Pentru că conceptul de bază a fost ales greşit (un stat moldovenesc separat de România - "I."). "Moldovenismul" nu are perspectivă istorică, nicio şansă de a deveni un real concept de identitate naţională", crede politologul.

Citește și Adrian Dupu, secretar de stat: Granița de pe Prut va dispărea, succesul Moldovei pe plan european se datorează în mare parte României

Aşadar, lecţia pe care Moldova ar trebui să o însuşească este: "să revină la adevărata identitate românească - singura care poate aduce beneficii şi o şansă de viaţă pentru ţară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.