Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul politic Ion Tăbîrţă: 'PAS-ul trebuie să fie în primul rând interesat ca Platforma DA, unioniştii, dar poate şi alte partide, să treacă în Parlament'

sputnik.md
Republica Moldova

Divergenţele între partidele de pe eşicherul politic de dreapta trebuie să înceteze pentru ca după alegerile parlamentare anticipate în Parlament să fie constituită o majoritate parlamentară pro-europeană autentică, afirmă fostul deputat Iurie Ţap. Totodată, analistul politic, Ion Tăbîrţă, susţine că Partidul Acţiune şi Solidaritate trebuie să fie primul interesat de coagularea forţelor de dreapta, mai ales pe fundalul regupării partidelor de stânga. Declaraţiile au fost făcute de către cei doi în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR Moldova.

Iurie Ţap s-a arătat convins că „PAS trebuie să fie interesat să construiască majoritatea parlamentară, nu să aştepte să vadă cum se vor aranja lucrurile”, a spus fostul deputat.

Ion Tăbîrţă afirmă că în cadrul acestor alegeri se crează o premieră şi anume şansa de a avea în Parlament o majoritate veritabilă pro-europeană, însă pentru acest lucru PAS-ul trebuie să conlucreze cu celelalte partide de pe dreapta, a declarat Tăbîrţă.

„Acest măcel trebuie stopat. Atât PAS-ul cât şi Platforma DA ar trebuie să-şi construiască mesajele şi să vină cu listele, să ducă un mesaj comun ca obiectiv strategic. Cel mai important este ca să ajungă la cetăţeni că ei cunosc, conştientizează şi că pot să facă acest lucru. Argumente au destule. PAS-ul având un trend ascendent trebuie să se gândească şi ce va fi după alegeri, pentru că obiectivul apropiat este câştigarea alegerilor, dar trebuie să se construiască o majoritatea parlamentară care să asigure o guvernare pentru patru ani de zile.

Citește și: Cum a primit Luca Filat, fiul lui Vlad Filat, suma de 458.000 de lire sterline: spunea că sunt cadouri de la prietenii săi din Irak, Turcia și Insulele Cayman

Nu este serios să stai să aştepţă să vezi ce va fi. PAS trebuie să vadă cine sunt posibilii parteneri – Platforma DA, Partidul Schimbării, şi cu ei să construiască platforma în Parlament. Împreună ei ar fi putut obţine un scor bun, poate 45%, o majoritate stabilă care putea să asigure realizarea reformelor.

Avem un moment foarte bun în care partidele de dreapta pot forma o guvernare, un guvern autentic pro-european care să dorească schimbarea. Spre deosebire de alte scrutine, partidele pro-europene acum au un mare atu şi acest atu este diaspora. Diaspora s-a transformat într-un element structural. Vedem că forţele de stânga se regrupează, nu ştiu cine stă în spate Moscova sau chiar Vladimir Plahotniuc, pentru că el are anumite pârghii, dar în aceste condiţii trebuie să avem măsuri simetrice şi pe dreapta. PAS-ul trebuie să fie în primul rând interesat ca Platforma DA, unioniştii, dar poate şi alte partide, să treacă în Parlament”, a spus Ion Tăbîrţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.