Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analistul politic Victor Ciobanu: Unioniștii sunt o forță marginală în Moldova

stiri.md
Victor Ciobanu

Expertul Victor Ciobanu observă că, în contextul viitoarelor alegeri parlamentare anticipate, partidele unioniste rămân o forţă "marginală".

"Uniunea Salvaţi Basarabia condusă de Valeriu Munteanu, Partidul Naţional Român şi Partidul Liberal condus de Dorin Chirtoacă s-au alăturat deja noului partid AUR (Alianţa pentru Unirea Românilor). În acelaşi timp, Partidul Unităţii Naţionale (PUN) a respins propunerea AUR de a i se alătura pentru a participa la alegeri de pe o listă comună. Potrivit preşedintelui PUN (Octavian Ţîcu), formaţiunea pe care o conduce nu a putut accepta propunerea, deoarece condiţia principală a fost participarea la alegeri cu sigla AUR. Ei bine, aceasta este o situaţie caracteristică pe frontul unionist, unde partidele concurează mai degrabă între ele", a scris Ciobanu.

Expertul consideră că, cel mai probabil, nu vor putea niciodată să depăşească pragul de 5 la sută pentru a intra în Parlament.

"Dar cel mai important lucru este că întreaga retorică a unioniştilor se bazează pe un mesaj total infantil: de îndată ce ne unim, viaţa va deveni imediat mai bună. Pentru că atât pensiile, cât şi salariile din România sunt mult mai mari decât cele moldoveneşti. Adevărat este că unioniştii nu au un plan concret cum ar putea fi făcut mai exact acest lucru. Nici referendumurile comune, nici votul comun al celor două Parlamente nu oferă (astăzi) astfel de şanse. Prin urmare, unioniştii vor rămâne în continuare o forţă marginală care nu poate converti un rating de votare tot mai mare la alegători", scrie expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.