Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Cine a pus ștampila pe Victor Ponta

ponta zambeste

Victor Ponta a pierdut la o diferență de un milion de voturi cursa prezidențială. Liderul PSD a fost votat de puțin peste 5.200.000 de oameni.

Care este PORTRETUL ROBOT al votantului prezidențiabilului PSD?

Un procent de 54% din cei care l-au votat pe Ponta sunt bărbați. 26 % dintre ei locuiesc în Transilvania și Banat, și 23% în Moldova. Grosul votanților vine din Sud, București și Dobrogea: 51%.

Votanții din mediul urban sunt în proporție de 49%, iar studiile lor, în mare parte, adică 46%, le reprezintă cel mult 10 clase sau școala profesională. Dintre fanii votanți ai lui Ponta doar 15% sunt intelectuali, în timp ce restul au liceu sau școală post liceală.

Cei mai mulți dintre votanți, 32%, au vârsta cuprinsă între 50 și 64 de ani. Tinerii între 18-34 de ani reprezintă doar 18%, în timp ce oamenii cu vârsta între 35 și 49 de ani reprezintă 26%. Bătrânii de peste 65 de ani au un procent de 23% între votanții lui Ponta.

Așadar, POTRETUL ROBOT al celui care a votat cu Victor Ponta: bărbat, cu cel mult 10 clase sau școală profesională, cu vârsta între 50 și 64 de ani, de la țară, din Sud, București sau Dobrogea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.