Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Cîțu - Orban, pe voturi. De 4 ori mai mulți delegați decât Orban. 40 de filiale au votat moțiunea lui Cîțu, din 48

orban citu

Mai sunt câteva zile până la Congres, iar cele două tabere trag linie pentru a vede ce susținere au, dar avantajul lui Florin Cîțu este mai mult decât evident. Asta pentru că 28 de filiale au votat doar moțiunea sa, potrivit centralizărilor de până acum. Doar de aici, Florin Cîțu are 3 000 de delegați, mai exact 2 995. Dintr-un total de 48 de filiale, 28, și vorbim de cele cu număr mare, au votat doar Cîțu. Iar din 5 001 delegați, premierul are deja de partea lui 3000. Iată care sunt filialele, potrivit centralizării făcute de PNL.

28 de filiale au votat doar moțiunea lui Cîțu

Bacău, Botoșani, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Sector 2, Sector 4, Sector 6.

Număr total delegați: 2995

12 filiale au votat ambele moțiuni. Asul din mâneca lui Cîțu: 40 de filiale

Pe de altă parte, sunt 12 filiale care au votat ambele moțiuni. În felul acesta, Florin Cîțu ajunge la 40 de filiale care îl susțin. Dar aici avantajul este clar al lui Florin Cîțu, pentru că Alba, Vâlcea și alte câteva filiale vor merge doar cu Florin Cîțu, în timp ce Orban va mai ”ciupi” câteva voturi. Iată care sunt filialele care au votat pentru ambele filiale: Arad, Bihor, Giurgiu, Covasna, Harghita, Vâlcea, Sector 1, Alba, Caraș- Severin, Iași, Tulcea, Brăila.

Număr total delegați: 1 237

Număr total filiale care au votat moțiunea lui Florin Cîțu: 40

8 filiale au votat doar Ludovic Orban

Sigur, sunt și filialele care au votat doar moțiunea actualului șef al PNL. Dar în total, sunt 769 de delegați, dintr-un total de 5 001. În cifre Orban are sigure de partea sa doar 1/6 din voturi care vin din: Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Dîmbovița, Vrancea, Sector 5, Sector 3, Diaspora.

Număr delegați: 769

Număr total filiale care au votat moțiunea lui Ludovic Orban: 20

Cifrele, în favoarea lui Cîțu. Cu cât câștigă?

Dacă tragem linie, lucrurile sunt clare. Florin Cîțu ar urma să câștige. Depinde cu cât. Dacă ar urma să treacă de 70%, cât a avut și Ludovic Orban în 2017, când l-a învins pe Cristian Bușoi. Sau dacă va lua mai mult de 70%. Sau mai puțin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.