Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză critică a lui Dan Voiculescu privind prima zi de audieri a miniștrilor: 'Dacă dai la o parte divertismentul, nu mai rămâne aproape nimic'

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern orban turcan

Analiză critică a profesorului Dan Voiculescu asupra evenimentelor din prima zi  a audierii miniștrilor PNL.  Audierea în Parlament a noilor miniștri, aceiași cu vechii miniștri, de către exact majoritatea parlamentară care i-a demis, reprezintă un spectacol în care, cu rare excepții,  toate taberele par să joace doar la trecerea timpului și pentru a capta atenția publicului, scrie acesta într-o postare pe blogul său.

„De câteva mii de ani, politica conține, printre altele, si o doză inevitabilă de circ. Din păcate, în România, în anumite perioade, dacă dai la o parte divertismentul voluntar sau involuntar, nu mai rămâne aproape nimic.

Audierea în Parlament a noilor miniștri, aceiași cu vechii miniștri, de către exact majoritatea parlamentară care i-a demis, reprezintă un spectacol în care, cu rare excepții, toate taberele par să joace doar la trecerea timpului și pentru a capta atenția publicului.

Din păcate, consecințele acestei irosiri de energie se reflectă nefast atât în plan economic și social, cat și în lipsa de așteptări de la propria țară a milioanelor de tineri români care își caută un drum mai drept în afara granițelor.

Citește și: SURSE - A apărut a treia aripă în PSD și Pro România

Chiar și înțelegând caracterul aproape inevitabil al actualei crize guvernamentale, cred că România are nevoie și de insule de responsabilitate în oceanul de “divertisment”.

Dacă alegerile anticipate sunt soluția spre care ne îndreptăm, majoritățile știute și neștiute ar trebui să acționeze mai rapid în acest sens.

Sau dacă, din contră, s-a înțeles că în actualul mecanism constituțional nu se pot grăbi “parlamentarele”, ar fi necesar să se ajungă cât mai repede la o formulă guvernamentală viabilă.

În orice caz, cât timp nu avem un Executiv cu adevărat funcțional, întreaga Românie pierde”, se arată pe blogul lui Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.