Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - Cum poate pica guvernul Ponta în Parlament (surse)

Premierul Victor Ponta va veni în fața Parlamentului pentru a-și trece noul Guvern, în formula restructurată și remaniată. PSD are majoritate covârșitoare în Parlament, asta cel puțin la prima vedere.

Pe culoarele subterane ale Parlamentului sunt însă și alte calcule, decât cele oficiale. Dacă privim sec cifrele arată așa:

- Putere: PSD+PLR-PC+ Minorități= 325

- Opoziție: PNL+PDL+PPDD+UDMR+ neafiliați= 226

De aici încep însă calculele prin Parlament. UDMR, deși este în opoziție, va vota alături de Victor Ponta, în timp ce la PPDD parlamentarii sunt scindați. La aceștia se adaugă și neafiliații de la Senat și Camera Deputaților, care joacă în funcție de interesul personal.

Calculele din zona neagră a zvonurilor susțin că PSD ar avea probleme cu cel puțin 30 de parlamentari. Prima aripă este condusă de echipa Vanghelie-Geoană.

Vanghelie se laudă că are 30 de parlamentari care sunt alături de el și vor vota pentru a înlătura actualul Guvern. Prin Parlament se aude că ar fi vorba de maxim 15 oameni.

O altă aripă este cea a lui Călin Popescu Tăriceanu. Oamenii acestuia sunt divizați și, din informațiile noastre, 8-10 parlamentari joacă în tabăra opoziției.

În concluzie, fără a mai lungi foarte mult calculele, Victor Ponta își va trece Guvernul cu peste 70 de voturi diferență, la o prezență de 100%. De văzut dacă parlamentarii PSD, nemulțumiți de buget, își vor pune în aplicare amenințarea și vor vota împotriva Guvernului. În aceste condiții, Victor Ponta ar mai pierde 10-12 voturi.

P.S. Devine o certitudine că actuala majoritate guvernamentală stă în UNPR. Dacă oamenii lui Gabriel Oprea nu trădează, atunci Ponta are o majoritate de peste 60 de voturi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.