Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Destinaţiile asiatice Thailanda, Bali, Malaezia, Singapore revin în căutările românilor pentru sezonul de iarnă

independent.co.uk
Thailanda Bangkok

Destinaţiile asiatice Thailanda, Bali, Malaezia, Singapore, preferate de români în perioada pre-pandemică pentru vacanţa de iarnă, revin în topul căutărilor pentru sezonul 2022-2023 pe măsură ce au redevenit accesibile după ridicarea totală a restricţiilor sanitare, se arată într-o analiză a TUI TravelCenter, franciza în România a Grupului TUI, cel mai mare turoperator la nivel Mondial. Un sejur de Revelion de 7 nopţi cazare cu mic dejun şi transport într-o destinaţie exotică porneşte de la 1.150 euro/persoană în Thailanda (Phuket) şi poate ajunge la 6.500 euro/persoană în Maldive.

„Destinaţiile asiatice Thailanda, Bali, Malaezia, Singapore, preferate de români în perioada pre-pandemică pentru vacanţa de iarnă, revin în topul căutărilor pentru sezonul 2022-2023 pe măsură ce au redevenit accesibile după ridicarea totală a restricţiilor sanitare”, se arată într-o analiză a TUI TravelCenter, franciza în România a Grupului TUI, cel mai mare turoperator la nivel mondial, potrivit News.

Astfel, e de aşteptat ca ţările asiatice să domine clasamentul destinaţiilor favorite în următoarele luni, alăturându-se pe lista celor în care românii au putut călători şi în 2021, aşa cum sunt Dubai, Egipt, Maldive, Mauritius şi Zanzibar.

“Este complicat de prezis în acest moment o destinaţie-vedetă a sezonului de iarnă 2022-2023, pentru că trebuie să privim lucrurile din două perspective: a preţului şi a luxului. Turiştii pentru care preţul e principalul criteriu după care se ghidează când decid unde merg în vacanţă se orientează mai ales spre Thailanda şi Bali în Asia, dar şi spre Mexic, Republica Dominicană şi Cuba în America Latină. Pentru românii care caută vacanţe de lux unde bugetul nu este neaparat un criteriu, topul arată diferit, Mauritius, Maldive, Zanzibar şi Seychelles fiind favorite”, afirmă Ştefan Leontin Joos, CEO TUI TravelCenter.

Succesul neaşteptat ȋnregistrat ȋn plină pandemie de destinaţiile exotice ȋndepărtate i-au determinat pe reprezentanţii TUI TravelCenter să pregătească programe turistice speciale pentru finalul anului 2022 şi primul trimestru al anului viitor. Prin urmare, românii vor putea zbura direct din Bucureşti către Zanzibar.

De asemenea, datorită conexiunilor cu compania-mamă, turiştii TUI TravelCenter vor avea la dispoziţie trei zboruri pe săptămână către Maldive şi Mauritius şi două curse săptămânale către Mexic cu plecare din Bucureşti şi escală la Viena.

Cei care vor alege vacanţele în Republica Dominicană şi Cuba vor zbura din Bucureşti, cu escală la Madrid.

Tarifele pentru un sejur de Revelion de 7 nopţi cazare cu mic dejun şi transport într-o destinaţie exotică porneşte de la 1.150 euro/persoană în Thailanda (Phuket) şi poate ajunge la 6.500 euro/persoană în Maldive.

Categoria turiştilor TUI care aleg destinaţiile exotice este formată în special din cupluri şi mai puţin din familii cu copii, raport ce este răsturnat în cazul destinaţiilor considerate de masă precum Antalya sau Egipt, două dintre destinaţiile către care compania va opera zboruri şi în sezonul de iarnă, pentru care se fac rezervări chiar începând cu jumătatea lunii august.

“Există un segment tot mai mare de piaţă care revine la conceptul de Early Booking sensibil crescut faţă de perioada 2020-2021. Acest comportament poate fi alimentat şi de experienţa trăită de unii turişti în cursul acestui sezon, când au lăsat pe ultima sută de metri rezervarea vacanţei şi a fost imposibil să mai găsească locuri la cazare sau zbor. Avantajele rezervării din timp sunt numeroase: tarife cu reducere, condiţii de plată flexibile, alegerea din , nu din ”, adaugă reprezentantul TUI TravelCenter.

În ceea ce priveşte sezonul estival 2022, topul celor mai căutate destinaţii din oferta TUI TravelCenter este condus de Turcia, urmată de Grecia şi Egipt; totodată, destinaţiile interne, dar şi Spania şi Bulgaria au fost solicitate în această vară.

În general, valoarea medie a unui pachet turistic a fost de 725 de euro de persoană.

Aproximativ 10.000 de turişti au ales să călătorească în 2022 cu TUI TravelCenter, ceea ce reprezintă o creştere semnificativă comparativ cu anul anterior, când industria de turism în general a suferit pierderi din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe de altă parte, pentru a-i încuraja pe români să-şi rezerve din timp vacanţa, în prima săptămână din luna octombrie (3-9 octombrie), turoperatorul va organiza o campanie inedită intitulată Zilele TUI în România prin care îi va întâmpina atât offline (în agenţii), cât şi online (pe website) cu oferte speciale, activităţi şi surprize pentru cei mici, precum şi concursuri derulate pe conturile de socializare.

Grupul german TUI Group, liderul turismului la nivel mondial, este prezent în România prin franciza TUI TravelCenter deţinută de German Touristik Group. Franciza TUI are o reţea proprie de agenţii care se ridică în acest moment la 12 plus sediul central, iar până la sfârşitul anului preconizează că va ajunge la un număr de 16-17 birouri. Site-ul dedicat TUI – www.tuitravelcenter.ro – este primul marketplace de turism din România şi integrează atât produsele turistice ale TUI, cât şi produsele altor agenţii.

TUI Group, cel mai mare grup de turism din lume, operează în aproximativ 180 de destinaţii de pe mapamond. Grupul reuneşte peste 380 de hoteluri premium, precum RIU, TUI Magic Life, Robinson şi TUI Blue, 1.600 de agenţii de turism pe întregul continent european, cinci companii aeriene de agrement europene, cu aproximativ 150 de aeronave pentru transport lung şi mediu, 17 nave de croazieră, de la navele de lux MS Europa şi MS Europa 2 până la flota „Mein Schiff” a TUI Cruises şi vasele Marella Cruises din Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.