Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză incendiară-"Pe mesele germane din această primăvară va exista și sparanghel, poate la aceleași prețuri mici..."

eCuisine
sparanghel
În Germania, ministrul Agriculturii, Julia Klöckner, care datorita acordului cu autoritățile române, s-a asigurat că lucrătorii sunt vizitați cu toții de către personalul medical odată ce ajung la aeroport și că datele sunt trimise la oficiile regionale de sănătate. Împărțiți în grupuri mici, românii sunt apoi transferați în mediul rural din cele patru colțuri ale țării. Inițial ar fi trebuit să petreacă acolo două săptămâni de carantină, dar timpul recoltării este urgent și cele două săptămâni s-au transformat într-o semi-carantină, timp în care vor fi izolați de restul lumii, dar vor putea recolta sparanghel pe câmpuri.
Pentru fermieri este o binecuvântare. Culturile riscau să putrezească pe câmpuri. 5.000 de lucrători au fost dispusi în Baden-Würrtemberg, 40.000 în Saxonia Inferioară. La început s-a crezut că se va rezolva problema într-un mod autarhic, apelând la mulți tineri și studenți germani care nu sunt în prezent liberi de angajamentele de studiu. Unii politicieni s-au gândit la recrutarea forțată a imigranților acceptați în ultimii ani, dar propunerea a fost respinsă cu o anumită jenă. Într-adevăr, unii studenți au venit la apel. Nu a lipsit voia bună, ci tehnica și rezistența fizică. Bild a raportat plângerile unui fermier din Fuhrberg, la nord de Hanovra, care a stricat mândria teutonică spunând clar și rotund că nu știe ce să facă cu nemții: ei nu sunt obișnuiți să petreacă ore întregi aplecați pe spate pentru a alege sparanghel, după ceva timp suferă de dureri de spate, românii și polonezii sunt mult mai robusti. El a mai spus că au refuzat oferta unei echipe de handbal întregi: au vrut să facă schimburi de patru ore fiecare, a spus el, dar nu puteam petrece timp organizând ștafetele între ele la fiecare patru ore.
Așa că bineveniți românii. Chiar dacă acordul se oprește la 80.000  în fiecare an, în perioade normale, numărul lucrătorilor străini sezonieri în Germania ajunge la 300.000. Pe mesele germane din această primăvară vor exista și sparanghel, poate la aceleași prețuri mici ale fiecărui an. Pe lângă faptul că sunt fiabili și productivi, românii sunt, de asemenea, ieftini, suspectează ziarul de stânga din Berlin Tageszeitung (Taz) și garantează antreprenorilor agricoli să plătească salarii mici. La Taz nici nu crede în bunătatea măsurilor de securitate promise de guvern. Poate cu un motiv oarecare. scrie publicatia italiana startmag.it

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.