Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză incendiară - Romii din Europa de Est, vulnerabili la Covid-19

tigani
Discriminare, segregare socială, supraaglomerare, insecuritate economică și lipsa serviciilor de bază. Acestea sunt condiții cronice de care suferă comunitatea de romi din Europa de Est de secole. Și asta îl fac acum unul dintre cei mai vulnerabili la coronavirus din această parte a Europei. Pe lângă faptul că a forțat adoptarea noilor obiceiuri de igienă și distanțare socială, pandemia Covid-19 a dus la o paralizie fără precedent a vieții economice care lovește milioane de oameni pe planetă.

Aceste circumstanțe sunt deosebit de dramatice pentru romii din multe țări post-comuniste din Europa, avertizează Agenția pentru Drepturi Fundamentale (FRA) într-un raport publicat recent.

Adăugă el, comunitățile de romi trăiesc adesea în „condiții precare” care înmulțesc riscurile de contagiune și efectele crizei economice pe care pandemia le-a dezlănțuit. Aproximativ 80% dintre romii europeni trăiesc în cartiere supraaglomerate și își împart casa cu membrii familiei din trei generații. Mulți nu au apă curentă acasă, făcând spălarea manuală frecventă a unui lux, cea mai esențială recomandare împotriva infecției cu coronavirus. scrie o publicatie celebra din america de sud, aici puteti gasi continuarea analizei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.