Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ - L'Equipe RECUNOAȘTE victoria de senzație a Simonei Halep: 'Caroline Garcia a sfârşit prin a se înclina în faţa Simonei Halep'

Simona Halep tricolor

Simona Halep este "programată să nu cedeze niciodată nimic pe un teren", scrie L'Equipe după ce jucătoarea din Constanţa a învins-o pe Caroline Garcia, 6-7 (6), 6-3, 6-4, iar România conduce Franţa cu 2-1 în semifinalele Fed Cup, la Rouen, informează Agerpres.

Citește și: Darren Cahill, mesaj de FELICITARE pentru Simona Halep: 'O performanță fantastică. Bine jucat!'

"Eroică, Caroline Garcia a făcut un meci superb, dar a sfârşit prin a se înclina în faţa Simonei Halep (...). A fost un nivel înalt. Meciul jucătoarelor N.1, între Caroline Garcia şi Simona Halep, a respectat toate promisiunile. Cele două jucătoare nu au evoluat întotdeauna bine în acelaşi moment, dar nivelul a fost întotdeauna ridicat şi fiecare scădere de regim a fost pedepsită necruţător", comentează publicaţia din Hexagon.

Condusă cu 4-0 în primul set, Halep şi-a intrat în fine în ritm, a arătat "obişnuita sa combativitate" şi a condus cu 5-4, apoi s-a ajuns la tiebreak. "Calitatea tenisului practicat pe Kindarena din Rouen a fost atunci magnifică", comentează cotidianul.

După ce a pierdut primul set, "Halep, programată să nu cedeze niciodată nimic pe un teren, a mărit şi mai mult presiunea", scrie L'Equipe.

"Un apel la kinetoterapeut pentru dureri la genunchiul stâng nu va frâna însă elanul lui Halep, iar românca a egalat câştigând setul 2. Ea părea atunci că a dobândit un ascendent asupra adversarei sale.

Citește și: Simona Halep, PRIMA REACȚIE după victoria din meciul de la Rouen: 'Cred că mentalul a făcut diferența'

Trebuia totuşi aşteptat sfârşitul acestui al treilea set pentru a constata cu adevărat asta. Fiindcă Garcia şi-a jucat până la capăt rolul de challenger. A fost de ajuns un singur serviciu nevalorificat pentru a o lăsa pe Halep să facă breakul şi să servească pentru meci. Un serviciu complicat şi tensionat, dar victorios. Garcia nu are mare lucru să-şi reproşeze, dar România e cea care conduce cu 2-1 în semifinală", adaugă ziarul.

Halep, locul 2 WTA, a câştigat după aproape trei ore de joc (2 h 57 min) în faţa numărului 21 mondial, aducând echipa României în postura de favorită la calificarea în finală.

În ultimul meci de simplu se vor înfrunta Irina Begu şi Pauline Parmentier, urmând de partida de dublu Irina Begu/Monica Niculescu - Caroline Garcia/Kristina Mladenovic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.