Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui CTP: Cine, cui va da voturile în turul II

ctp

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu este de părere că atât Victor Ponta, cât și Klaus Iohannis vor trebui să-și recâștige alegătorii din primul tur. Totodată, jurnalistul afirmă că Iohannis deja pierde o parte din voturile Elenei Udrea sau Monicăi Macovei prin simplul fapt că acestea nu au făcut până acum un anunț oficial privind intenția de a-și transfera voturile către candidatul ACL.

E o iluzie faptul că domnul Tăriceanu, doamna Macovei sau doamna Udrea, dacă ar dori, ceea ce nu se întâmplă, nu și-ar putea mâna alegătorii la vot într-un număr suficient de mare pentru domnul Iohannis. Alegătorii doamnei Macovei sunt excentrici, oameni antisistem, pentru care doamna Macovei a însemnat o soluție, cu decalogul și întruparea justiției în România, cu un discurs bun, dar utopic, nu-i văd ducându-se la Ponta sau la Iohannis. Cei ai doamnei Udrea nu ar vota niciodată Ponta”, a spus jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Cele două doamne nu s-au anunțat, în ceea ce privește încercarea de a transfera voturile către Klaus Iohannis, faptul că nu au făcut acest lucru provoacă deja pierderi pentru posibilele voturi pe care le-ar lua de la dânsele Klaus Iohannis. Cu fiecare zi care trece, aceste voturi se pierd pentru Klaus Iohannis. Domnul Tăriceanu nu-și poate controla electoratul într-o măsură suficientă, chiar dacă dorește pe baza colaborării cu domnul Ponta, sunt totuși un electorat liberal. Nu au fost de acord cu fuziunea cu PDL. Mai degrabă, vor trebui cei doi candidați să-și cucerească și să-și recucerească alegătorii din primul tur”, a mai declarat  Cristian Tudor Popescu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.