Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CTP a analizat victoria Simonei Halep: Cuvântul eroic chiar se potrivește acestui meci. Adversara a făcut un joc excepțional

CTP

Simona Halep a câștigat DRAMATIC finala turneului din Dubai și s-a declarat epuizată total după partidă („Sunt aproape moartă fizic!”). Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 partida încărcată de tensiune:

  • „Simona a dorit foarte mult victoria. De mult nu am mai văzut-o atât de dornică de victorie pe Simona. A câștigat acest meci la sacrificiu. Cuvântul „eroic” chiar se potrivește acestui meci, pentru că diferența a făcut-o Simona în fața puternicei și talentatei adversare în vârstă de numai 20 de ani care a făcut un joc excepțional.
  • Simona a făcut diferența cu capacitatea de a returna în teren niște torpile ale Elenei Rybakina, pe care nici o altă jucătoare din lume în clipa de față nu le poate retrimite în teren. Asta numai Simona poate să o facă și aici a reușit, foarte greu, pentru că Rybakina este solidă fizic, este calmă, arată o maturitatea de parcă ar avea în spate 15 ani de circuit WTA. Simona, în afară de aceste recuperări, uneori incredibile, eu nu înțelegeam, la anumite mingi nu am înțeles cum a reușit să le ajungă totusi, a mai făcut ceva - a atacat, atunci când i s-a ivit ocazia nu a stat pe gânduri și a încercat lovitura decisivă. Deci nu s-a mulțumit numai cu defensiva ei excepțională.
  • Și iarăși un lucru care m-a surprins plăcut, dar m-a surprins - randamentul excepțional al Simonei cu forehandul, cu lovitura de dreapta. Lovitura cea mai bună a Simonei este reverul și în special reverul în lung de linie. Ei bine, în acest meci, Rybakina a venit de la vestiar cu tactica discutată cu antrenorul să o piseze pe Simona pe dreapta, cross. Dreapta puternică, ca din praștie. Nu este atât tare, Rybakina lovește accelerat. Mingea ei este foarte încărcată, e minge grea. Nu se vede lucrul ăsta pentru că Rybakina nu scoate strigăte când lovește. Mingea ei este foarte grea și a încercat să o rupă pe Simona, pe dreapta. Și Simona, nu doar că a rezistat, a reușit să facă și pasul în față și să atace, să câștige puncte pe inițiativă cu lovitura de drepta.
  • Cred că este cel mai bun meci pe forehand, pe dreapta, pe care l-am văzut eu anul acesta și cel mai bun meci de tenis feminin din 2020.
  • Simona a cerut ajutorul lui Artemon Apostu și bine a făcut. Iarăși o supriză... Eu am fost destul de sceptic și chiar temător în legătură cu relația dintre Simona și Artemon Apostu la bancă, însă, iarăși o surpriză plăcută - există o chimie între cei doi. Există realmente comunicare. Simona îl ascultă. Intervențiile lui, toate, nu numai din acest meci, au fost foarte utile Simonei. Nu numai că a sesizat foarte bine ce trebuie să facă Simona în fiecare momen, dar are și un ton potrivit. Un ton care i-a anulat Simonei, i-a blocat acele ieșiri, pe care i le știm, ale ei față de antrenor, față chiar și de Darren Cahill. Acum, tonul lui Artemon Apostu a fost de așa natură încât Simonei pur și simplu nu i-a venit să-l repeadă, cum a făcut-o în atâtea alte situații. Deci este categoric un câștig.
  • Simona este pentru a doua oară „Regina deșertului”, iar Dubaiul este încă o dată „pământ românesc”, dacă ne uităm la ce a fost în tribune”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.