Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza lui Sebastian Lăzăroiu: 'Stelian Ion era cumva pe lista neagră a preşedintelui, a dat clar un semnal în iulie'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Stelian Ion Dan Barna Stelian Barna

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a declarat, duminică, la Prima TV, că fostul ministru al Justiţiei Stelian Ion se afla pe lista neagră a preşedintelui Klaus Iohannis şi, după ce mesajul şefului statului, premierul şi alţi lideri PNL “au început să mârâie” împotriva lui. Lăzăroiu consideră că felul cum Florin Cîţu l-a dat afară pe Stelian Ion din Guvern a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu.

Sebastian Lăzăroiu a fost întrebat care este cauza adevărată a ruperii coaliţiei: ”Justiţia sau banii pentru primari”?

“Nu a fost niciuna, nici alta. A fost o serie întreagă de neînţelegeri şi mie mi-a fost greu să cred la început că a fost un accident, părea ceva premeditat, părea că liberalii vor să-i dea afară pe cei de la USR din Guvern. Mai culegând informaţii, din ce am înţeles, cam toată lumea mi-a spus că a fost un accident şi o neînţelegere, nu a vrut nimeni să se ajungă aici. Nişte analize greşite, nu au luat în calcul că USR PLUS chiar ar putea să iasă din Guvern şi să depună o moţiune de cenzură, a fost evaluarea greşită a lor. Pe de altă parte, cred că a fost şi o neînţelegere, pentru că pe premierul Cîţu l-am auzit vorbind în ultima vreme despre şantaj din partea USR PLUS, au spus cei de la USR PLUS trecem PNDL-ul cu amendamentele noastre, dar voi ne ajutaţi să trecem proiectul cu Secţia Specială. El a numit asta şantaj, dar nu e şantaj”, a afirmat Lăzăroiu.

El consideră că Stelian Ion se afla pe lista neagră a preşedintelui Klaus Iohannis.

“Stelian Ion era cumva pe lista neagră a preşedintelui, preşedintele clar a dat un semnal undeva în iulie cred, a spus că e nemulţumit şi imediat şi premierul şi ceilalţi lideri ai PNL au început să mârâie, nu au fost foarte agresivi, au început să mârâie împotriva lui Stelian Ion. E clar că el era pe o listă de remaniere. Au zis să profităm de ocazie acum şi să o facem. Felul în care a făcut-o Florin Cîţu a fost mai rău ca la Vlad Voiculescu, că l-a chemat pe Dan Barna, i-a spus trimit decretul, aici nu a mai fost, l-a sunat cu două minute înainte şi a dat drumul la decizie”, a explicat sociologul.

Întrebat ce ar fi făcut dacă era consilierul lui Florin Cîţu şi era întrebat dacă să îl demită sau nu pe Stelian Ion, Sebastian Lăzăroiu a răspuns: “Categoric, nu. Dacă vrei să mai stai pe scaunul pe prim-ministrul. Era previzibil”

Sebastian Lăzăroiu consideră că Florin Cîţu va câştiga alegerile din PNL deoarece acest lucru îl doresc cei mai mulţi lideri de organizaţii judeţene.

Sociologul a precizat că, dacă va rămâne un guvern minoritar liberal, atunci deficitul României va ajunge la 12 la sută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.