Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiza măsurilor fiscale: liniile roșii ale PNL au fost menținute!

Profimedia
facilitati fiscale

Proiectul de lege privind măsurile fiscal bugetare (vezi AICI) a fost pus în dezbatere publică marți dimineață. Măsurile fiscale au fost subiectul unor intense dezbateri în spațiul public, dar în forma finală se pare că au fost respectate liniile roșii cerute de PNL.

Așa cum se vehiculau informațiile pe surse, liberalii au reușit să își impună voința politică și să respingă măsurile de stângă care ar fi împovărat exagerat mediul de afaceri.

Printre cele mai importante sunt păstrarea cotei unice și respingerea introducerii impozitării progresive. Păstrarea cotei unice de impozitare este văzută ca un avantaj pentru stabilitatea și predictibilitatea mediului economic, care simplifică procesul de colectare a taxelor, făcând România mai atractivă pentru investitori

Totodată, o măsură care a generat controverse în spațiul public a fost posibilitatea majorării impozitului pe dividente.

PNL, prin președintele partidului Nicolae Ciucă, a fost foarte ferm în cadrul unei conferințe de presă referitor la respingerea acestei idei de către liberali. În proiectul de lege publicat azi se vede clar că impozitul pe dividende rămâne la 8% și nu va fi majorat.

Alte măsuri importante pentru mediul de afaceri au fost păstrarea pragului de 500.000 euro pentru microîntreprinderi și neintroducerea plafonului, vehiculat în cercurile social-democrate, de profitabilitate de 30% în vederea aplicării unui impozit mai mare.

De asemenea, guvernul a stabilit și măsurile de reducere a cheltuielilor statului, pentru care PNL a insistat să existe într-o proporție comparabilă cu cele pentru creșterea veniturilor statului. Impactul bugetar total al tuturor măsurilor este de aproximativ 22 de miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.