Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Modul în care membrii unui colectiv pot colabora cu o persoană negativă

www.perfecte.ro
pesimism, depresie

Modul în care membrii unui colectiv pot colabora cu o persoană negativă face obiectul unei analize în revista Inc, anunță MEDIAFAX.

O persoană negativă este cel care se plânge de orice, de la termene limită și drumul lung până la birou până la gustările nesănătoase și liftul lent. Este cel care suspină atunci când i se solicită să facă ceva în afara fișei postului, chiar dacă este o sarcină ușoară. Cel care îi învinovățește pe alții atunci cînd este întrebat de ce a întârziat.

În materie de abordare, să-i spui unei astfel de persoane că este negativ este nu numai ineficient, ci ar putea să înrăutățească lucrurile. Ce văd unii negativ, el ar putea vedea împărtășirea unei experiențe. În timp ce unora pesimismul le-a putea părea negativ, colegul ar putea să se considere proactiv pentru evitarea posibilelor rezultate negative. În cele din urmă, atunci când oferim feedback oamenilor despre caracterul lor mai degrabă decât despre comportamente sau sarcini specifice, creștem riscul ca aceștia să experimenteze sentimente de respingere socială.

Citește și: Opinie: Pentru ce a fost atacat Tudor Gheorghe?

Iată trei strategii de lucru cu o persoană negativă:

1. Fii înțelegător. Nu este vorba de empatie, în sensul de a simți ceea ce simte acea persoană. Dar puteți înțelege că poate avea probleme despre care nu se știe, că a învățat să se comporte în acest fel din motive obiective, care au ajutat-o ​​pe parcurs, că s-ar putea să nu fie conștient de impactul asupra celorlalți, că are anumite nevoi și valori, că se descurcă în felul ei sau că ar putea să vrea ca lucrurile să fie diferite și nu știe cum să facă asa. A fi înțelegător nu impune comunicarea directă cu persoana, ci impune nevoia schimbării modului de gândire de la „nu știu de ce ar acționa cineva așa” la „a vedea de ce cineva ar putea acționa așa”.

2. Asumați-vă responsabilitatea personală. Este foarte probabil să nu determinați o persoană negativă să-și schimbe modul de a fi, așa că va trebui să vă schimbați. Asumați-vă responsabilitatea personală pentru cum ați putea contribui la comportamentul ei, pentru modul în care contribuiți la un mediu care susține comportamentul acesteia, vorbind cu șeful și colegii despre strategii utile, recunoscând dacă sunteți persoana căreia ceilalți vin să-i transmită nemulțumirile loc în legătură cu persoana negativă, și, în cele din urmă, stabilind și menținând limite sănătoase cu acea persoană și cu ceilalți.

Citește și: Nume grele!Fostul șef de cabinet al premierului Adrian Năstase, Remus Truică , așa-zisul prinț Paul Al României, avocatul Robert Roșu și afaceristul Dan Andronic, implicați într-un dosar readus la lumină de DNA

3. O nouă abordare. Dacă cele de mai sus nu au rezultat, o strategie diferită ar putea funcționa. De exemplu, dacă ați încercat să păstrați o limită doar de afaceri, încercați să demonstrați un interes personal. Dacă ași fost delicat, încercați cu o abordare directă. Abordați-o cu sinceritate, întrebați dacă puteți face ceva pentru a o ajuta, dacă ați exclus-o din viața socială, invitați-o, dacă ați evitat-o, oferiți un feedback pozitiv, dacă ați apreciat că este negativă, aflați ce este pozitiv despre ea. Este posibil să nu puteți schimba o persoană negativă într-una pozitivă, dar puteți să vă transformați în tipul de persoană care poate aduce pozitivitate într-o relație dificilă de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.