Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Analiză: Plecarea lui Igor Dodon este o lovitură celor de la guvernare, în cadrul alegerilor parlamentare viitoare

Facebook
Igor Dodon

Plecarea lui Igor Dodon din fruntea Partidului Socialiștilor este o tactică bine gândită a socialiștilor, care vor încerca să dea „o lovitură celor de la guvernare, în cadrul alegerilor parlamentare viitoare”.

De această părere este liderul Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, transmite realitatea.md.

„Socialiștii au la dispoziție 3 ani până la alegerile parlamentare. Înseamnă că ei au în spate niște strategii, probabil au niște oameni pe care vor să-i promoveze, Vlah sau Ceban, mai au și un Stoianoglo, care a reușit bine să se victimizeze.

Echipa ar putea fi suplinită de Ivan Ceban, care nu se poate clarifica deocamdată cu dosarele penale de la Primărie, dar probabil că între timp se va clarifica.

Ei vor încerca să dea o lovitură la alegerile parlamentare viitoare. Și dacă actuala guvernare nu dă importanță promisiunilor făcute și nu demonstrează profesionalism, disciplină și rezultate, dacă vor demonstra că știu ce să facă cu Justiția, Economia și Descentralizarea, atunci la alegerile viitoare ei vor avea o pierdere”, a menționat Ștefan Gligor, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Referitor la viitoarele alegeri parlamentare, președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, spune că pe partea de centru-stânga a eșichierului politic al Republicii Moldova este nevoie de un partid puternic, pro-european.

„Pendulul în Republica Moldova este ca să voteze „de dreapta”, apoi se va da posibilitatea stângii să schimbe lucrurile și să atace dreapta. Noi trebuie să aducem stânga europeană, e nevoie de un partid de stânga puternic, european”, a menționat Diacov.

Amintim, că luni, 18 octombrie, liderul PSRM, Igor Dodon, a anunțat că pleacă din funcția de liderul al partidului, dar și renunță la mandatul de deputat. PSRM, potrivit lui Dodon, va fi condus de Comitetul Executiv, care va alege un secretar executiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.