Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ANALIZĂ Primul pas spre o România normală - Planul ASCUNS al președintelui Klaus Iohannis

Administratia Prezidentiala
Klaus Iohannis

Jurnalistul Dan Barbu analizează planul PNL prin care președintele Klaus Iohannis vrea să până mâna în mod complet pe putere, câștigând cu partidul său primării, consilii județene. Barbu analizează și graba PNL de a organiza alegeri anticipate.

"De mai bine de jumătate de an, România este asediată din punct de vedere politic, dar cu efect și în plan economico-social, cu scopul de a se pune în aplicare un PLAN ASCUNS. Nu este foarte clar cine se află în spatele operațiunii, dar știm cu siguranță cine sunt principalii beneficiari, dacă PLANUL va fi pus practică până la capăt: KLAUS IOHANNIS și PNL.

PAS CU PAS SPRE ROMÂNIA CONTROLATĂ DE IOHANNIS ȘI PNL

Citește și: Prognoza meteo pe DOUĂ SĂPTĂMÂNI: Ce SURPRIZE ne rezervă vremea

 

„PSD, ciuma roşie” şi demonizarea lui Liviu Dragnea au fost doar începutul MARELUI PLAN prin care Partidul Social Democrat, cea mai mare formaţiune politică din România, să fie eliminat din tot ce înseamnă PUTERE şi BANI.

Un prim semnal a fost dat la europarlamentare, acolo unde PNL a luat cele mai multe voturi.

Un al doilea semnal a fost dat la moțiunea de cenzură unde, deşi PSD are un număr important de parlamentari, jocurile de culise au făcut ca Guvernul Dăncilă să fie demis.

Al treilea semnal şi cel mai puternic de până acum a venit în urma alegerilor prezidenţiale, unde s-a făcut tot posibilul ca actualul preşedinte să câştige un al doilea mandat fără prea mari emoţii.

PRIMĂRIILE ŞI CONSILIILE JUDEŢENE, CONTROLATE DE PSD, MAREA MIZĂ

Klaus Iohannis şi PNL controlează aproape tot. La Palatul Victoria şi în administraţia centrală liberalii încearcă din răsputeri să își instaleze oamenii, desigur pe criterii „de competenţă”. Serviciile de informaţii în niciun caz nu putem spune că se află în sfera de influenţă a PSD. La toate acestea se adaugă SPRIJINUL EXTERN MASIV, care se va demonstra chiar şi atunci când liberalii își vor dovedi nepriceperea.

Există însă o mare problemă, care provoacă insomnii. PSD controlează încă cele mai multe primării şi consilii judeţene din România. Așa se explică intenţia disperată a PNL de a face alegeri locale în 2 tururi. Ipocrizia este maximă în rândurile liberalilor, în condițiile în care o mare parte din actuala conducere a PNL, provenită din vechiul PDL, a promovat şi aplicat alegerea primarilor într-un singur tur.

Sunt şanse mari să iasă şi planul cu eliminarea PSD din primării şi consilii judeţene din simplul motiv că aleşii locali social-democraţi vor fi singuri în faţa alianţelor iniţiate de PNL în turul al doilea de scrutin. În 2016, harta politică în urma alegerilor locale era roşie. Să nu mire pe nimeni că după 4 ani aceeaşi hartă va avea nuanţe puternice de galben, iar în unele zone urbane chiar nuanţe de albastru-portocaliu, alianţa USR-PLUS fiind un alt beneficiar al alegerilor locale în 2 tururi.

MAJORITATE PARLAMENTARĂ DOMINATĂ ŞI CONTROLATĂ DE PNL, PUNCTUL FINAL AL PLANULUI

Se vorbeşte foarte mult despre alegeri anticipate. Președintele Klaus Iohannis își doreşte ca PNL să aibă un număr de parlamentari apropiat de ceea ce are în prezent PSD. Pentru a ajunge aici e nevoie de alegeri anticipate cât mai repede, mai ales că PNL începe să se erodeze la guvernare. Este greu însă să se ajungă la anticipate, mai ales că foarte mulţi parlamentari, de la toate partidele, nu vor dori să își piardă mandatele înainte de termen. În aceste condiţii, în primă fază, obiectivul rămâne alegerile locale în 2 tururi, iar noii primari aleşi să tragă ulterior pentru PNL la parlamentare.

PS. Nu este întâmplătoare toată această campanie prin care suntem informaţi că PSD a lăsat un dezastru la buget, că nu e sigur dacă vor mai fi majorate pensiile şi salariile, nici chiar chestiunea cu întârzierea plăţii pensiilor. PNL nu mizează oricum pe voturile celor pe care îi anunţă că nu e sigură majorarea veniturilor. Ceea ce ignoră PNL este că acest electorat se poate mobiliza dacă va avea buzunare tot mai goale!

IohannisPNLPSD", scrie Dan Barbu pe site-ul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.